Bajta Koroška društva HK Fužinar Hokejski praznik na Dan državnosti

Hokejski klub Fužinar Ravne

Hokejski praznik na Dan državnosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Tone Roženičnik, foto: Marko Djordjević   
Četrtek, 01 Julij 2010 18:49

Na Dan državnosti - za tiste malo manj izobražene, to je 25. junija - je letos, leta gospodovega 2010, potekal drugi KKŠ Fest na Muti. Kot je v navadi na takšnih dogodkih, so tudi letos pester večerni program spremljali dopoldansko/popoldanski športni dogodki. Potem, ko ga je lani zagodlo slabo vreme, se že drugič na dogodkih tega kova predstavili tudi koroški hokejisti. Zakaj le koroški? Ker je na takšnem inline turnirju, ki se igra na žogico, žal težko pričakovati koga drugega kot lokalne navdušence nad igro.

Dvoboj ...

Torej tekme so se igrale z žogico, trije igralci proti trem, na majhnem igrišču ograjenim s klopmi in seveda na male gole brez vratarja. Ker so bile prijavljene le tri ekipe, se je igral dvokrožni sistem (vsaka ekipa z vsako 2krat), trikrat po 8 minut. Že po prvi tekmi, v kateri so se pomerili hokejisti HK Fužinar Ravne (HKFR) in Veterani Ravne, je bilo jasno da bo hokejiste HKFR-ja zelo težko premagati. Njihova lahkotnost in mladost je navduševala vse, tudi nasprotno ekipo, ki je lahko ponosna da imajo v kraju »podmladek« ki je boljši od njih.

Kakorkoli, Veterani iz Raven se do konca niso predali a so kljub dobri igri na koncu morali priznati poraz. Kot tretja ekipa so bili prijavljeni HK Radlje. Radlje so kraj, kje je zanimanje za inline hokej zelo veliko vendar pa mislim da bodo morali k temu še kaj dodati. Na tekmah ki so jih odigrali me je rahlo motil njihov pristop, ki je bil večkrat zelo slab in brezvoljen. Seveda upam, da si boste to šteli kot kritiko iz katere se lahko kaj naučite in ne kot grajo.

Turnir so brez poraza, z le tremi igralci osvojili igralci HK Fužinarja Ravne. Kot drugi so domov odšli Veterani Ravne ki so dokazali, da še niso za staro šaro. Zadnji, vendar tudi odlični tretji, pa so bili hokejisti Radelj.

Skupno gledano je dan navdušil z igrami vseh. Prisotni so pokazali, da jim rolerji in hokejska palica niso španska vas. Dokazali so, da zanimanje za hokej na Koroškem zagotovo je, predvsem pa so pokazali ogromno fair playa, saj so se ekipe med sabo spodbujale in navijale za hokej. Lahko rečem, da je bil to tudi pravi hokejski praznik, ki bi na Koroškem moral biti uprizorjen še večkrat!

Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević Foto: Marko Djordjević


1. Mesto

HK Fužinar Ravne

Matevž Klobučar, Tadej Črešnik, Jurij Martinc

2. Mesto

Veterani Ravne

Rožič Simon, Berložnik Matjaž, Hafner Jurij, Kerben Matjaž, Račnik Matjaž

3. Mesto

HK Radlje

Marcel Furman, Gregor Viltužnik, Andraž Pilko, Jernej Furman

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41


Lopa je nastala s podporo:

Lopo podpirajo

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti