Bajta Koroška društva HK Fužinar Ravenski hokejisti do zmage po kazenskih strelih

Hokejski klub Fužinar Ravne

Ravenski hokejisti do zmage po kazenskih strelih PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik   
Torek, 11 Maj 2010 09:55

Sredi aprila se je v Mozirju začela prva sezona, z uradne zveze neavtorizirane, a zato nič slabše zastopane, inline hokejske lige. V ligi z 12 ekipami, ki se igra na igrišču standardnih mer v športnem parku ob Savinji, je moč najti sredine iz Maribora, Celja, Žalca, Mozirja, Velenja, Slovenj Gradca, Raven na Koroškem, Slovenskih Konjic, Hrušice, Luč in Gornjega grada.

HKFR med akcijo Očistimo Slovenijo
Del ekipe Fužinarja se je dan po prvem odigranem kolu udeležil tudi čistilne akcije Očistimo Slovenijo. Čistili smo na Javorniku.

Pretekli petek je bilo odigrano že četrto kolo in hokejisti Hokejskega kluba Fužinar Ravne (HKFR) so že drugič zaporedoma zabeležili zmago - tokrat po kazenskih strelih. Nastopanje v ligi se je sicer začelo z visokima porazoma proti dvema favoriziranima ekipama, toda uigranost in forma ekipe sta se stopnjevali in naposled rezultirali v zmagi proti ekipi ŠD Raduha iz Luč v prejšnjem kolu.

V nasprotju s potekom igre prejšnji teden je na tokratni tekmi proti domačim Pečnim implantatom povedel HKFR. Že po približno 10 sekundah igre je mrežo zatresel Matic Navotnik (s petimi goli trenutno prvi strelec ekipe), stopnjevanje pritiska pa je pripeljalo do še enega zadetka v mreži domačega čuvaja mreže, ki pa ga je sodnik razveljavil, saj paka ni videl (in mislil, da ga je ujel golman). Ker na tem tekmovalnem nivoju seveda ni t.i. video judge-a, so pritožbe jasno bile bolj ali manj bob ob steno.

Igralci HKFR so vseeno še naprej vršili pritisk ter nasploh prevladovali v vseh elementih igre, a kljub premoči na terenu so domačini na začetku drugega polčasa po dveh zadetkih vodili s 3:1. Zakaj dveh zadetkih, če pa so vodili s tremi? Zato, ker je sodnik, ki je že tako favoriziral domačine (pri njih je, zanimivo igral tudi sodnikov sin), ekipi iz Mozirja pripisal gol, ki ga je videl samo on. Pak, ki se je v protinapadu po medlem strelu odbil od stative gola, se je po mnenju sodnika odbil od notranjega okvirja in kljub protestom celotne ekipe in tudi dela tribun (za Ravenčane so navijali tudi igralci ekipe Bidrov iz Slovenj Gradca, ki so poprej s 5:1 odpravili ekipo iz Luč) je obveljala sodnikova prvotna odločitev.

A sodnik, ki je po mnenju kapetana Marka Djordjevića "namesto ok mev paradajze", ni mogel ustaviti preobrata. Po drugem zadetku Matica Navotnika in odličnem strelu Tadeja Črešnika, ki je skoraj s sredine igrišča zadel "čošak", so nekaj minut pred koncem hokejisti Fužinarja uspeli izenačiti in za zmago po rednem delu je najbrž zmanjkala le kakšna dodatna minuta igre, saj so spehani domačini že skoraj kapitulirali.

Lestvica inline lige Mozirje 2010
Lestvica inline hokejske lige Mozirje 2010. Bidri iz Slovenj Gradca imajo 4 točke.

Zmaga pa je po izvajanju kazenskih strelov vendarle odšla na Ravne. Tone Roženičnik je zaklenil gol Fužinarja in po zadetku branilca Jurija Martinca v četrti seriji so se HKFR-jevci kljub delitvi točk prešerno veselili zaslužene zmage.

Naslednjo kolo, ki bo potekalo ta petek, bo ekipa HKFR odigrala proti hokejistom Inline team Velenje.

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41


Lopa je nastala s podporo:

Lopo podpirajo

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti