Bajta O Bajti

Zadnje teme na forumu

  • DPLT TOPIC_OUTPUT_FORMAT
  • DPLT TOPIC_OUTPUT_FORMAT
  • DPLT TOPIC_OUTPUT_FORMAT
  • DPLT TOPIC_OUTPUT_FORMAT
  • DPLT TOPIC_OUTPUT_FORMAT

Zl@girajte se

Logiraj se v sistem, dragi kolegaBajtina Info(teka) PDF natisni E-pošta

1. Uredništvo

2. O avtorjih in Bajti

3. Pogosto zastavljena vprašanja

4. Oglaševanje na Bajti in v Bajtarju, tiskani ediciji

5. Razpisi

6. Pravno obvestilo


(na poglavje skočite s klikom na naslov, nazaj pa se ravno tako vrnete s klikom na naslov)1. Uredništvo


Področni uredniki:

Dogodkovnik – Jan Küzma, jan.kuzma(afna)bajta.si
Zabava
– Lucija Kac, lucija.kac(afna)bajta.si
Kšajtni
– Mitja Gruber, mitja.gruber(afna)bajta.si
T'k prajijo
– Jure Lesjak, jure.lesjak(afna)bajta.si
Forum
– Igor Ranc, igor.ranc(afna)bajta.si
Tehnični razvoj – Jan Klančnik, jan.klancnik(afna)bajta.si

Redni sodelavci:

Jernej Prodnik, Igor Papotnik, Robert Marin, Barbara Žvirc, Luka Pernek, Vesna Paradiž, Savo Radjenovič, Petra Lesjak-Tušek, Luka Sešel, Tina Peruš, Ivo Mlakar, Vesna Amon, Patricija Zbičajnik, Ana Pisar, Zala Ranc, Tit Borstner, Jure Zih, Bogdan Tušek, Urban Rožanc, Roman Novak, Primož Fajmut, Samo Strel, Tadej Jelen, Blaž Boštjan, Maša Čas, Uroš Prosen, Anja Poberžnik, Nina Retko, Milča, Martin Kavšček, Anja Benko, Davorin Petek, Marko Djordjević, Romana Lesjak, Slavica Klančnik, Željko Bilič, Katja Žunec, Vale, Sonja, Klemen Maček, Danica Hudrap, Matej Petrovič, Aleksandra Kocmut

Do sedaj so objavljali tudi:

Maja Visinski, Tomaž Hostinger, Tadej Breznik, Vanja Amon, Pija Kristan, Miha Kolar, Gregor Gruber, Miha Lečnik, Ivan Praprotnik, Janko Pešl, Tomaž Ranc, Irena Bojnec, Primož Erjavec, Maruša Triplat, Aleš Moličnik, Janez Moličnik, Boris Skudnik, Tjaša Razdevšek, Primož Karnar, dr. Žiga Vodovnik, dr. Andrej Kurnik, dr. Jernej Pikalo, Boštjan Jurič, Matej Podričnik, Maša Špiler, Rok Erjavec, Lana Praprotnik, Blaž Račnik, Nejc Gazvoda, Iztok Gartner, Katja Martinčič, Urša Cerar, Jasna Jezernik, Jure Mlačnik, Maja Maze, Veronika Kotnik, Matevž Peserl

Sedež uredništva in Društva ŠKuSS:

Društvo za širjenje kulture na svetovnem spletu
Pristava 21
2393 Črna na Koroškem

ID za DDV: 42455952
Številka TR: 25100-9722498144 pri Probanki2. O avtorjih in Bajti

Bajta, različica 2.0

Idejna in vsebinska zasnova: Društvo ŠKuSS, predlogi članov Bajtinega foruma in sodelavcev
Grafična izvedba: Društvo ŠKuSS, tema: Versatility III (RT, priredba Prodnik), logotip: Matt Klinger
Tehnična izvedba: Jernej Prodnik in Jan Klančnik s pomočjo Roka Megliča ter odprtokodne skupnosti projekta Joomla
Platforma: Joomla 1.5, PHPBB3 Forum

Bajta, različica 1.0

Idejna in vsebinska zasnova: Društvo ŠKuSS
Grafična izvedba: Društvo ŠKuSS, tema: Fire (priredba Prodnik), logotip: Matt Klinger
Tehnična izvedba: Jernej Prodnik in Jan Klančnik s pomočjo Roka Megliča ter odprtokodne skupnosti projekta Joomla
Platforma: Joomla 1.0, Simple Machines Forum
Pri temeljih so pomagali: Narobe Studio, oblikovanje, d.o.o, Matej Golob, Robert Sedovšek, Robert Marin ter Rok Meglič, Igor Papotnik

O Bajti

Spletni portal Bajta je prvi spletni časopis na Koroškem, s katerim želimo zapolniti vrzel na področju internetne tehnologije in spletne participacije, ter z novim medijem nuditi Koroški oporo in podporo v nadaljnjem razvoju.

Za Bajtin rojstni dan štejemo 14. marec 2008, kljub temu, da je Bajtin forum (takrat še na forum.kompleks.si) za povabljene člane deloval že novembra 2007. Namen informativno-zabavnega portala je postaviti in uveljaviti medij, ki skuša z različnimi pristopi in vsebinami podajati kar se da širok spekter informacij povezanih s Koroško. Tudi zato smo oblikovali slogan »Tri doline v eni Bajti«, s katerim se osredotočamo na poročanje tako iz Mežiške, Mislinjske, kot tudi Dravske doline. Posebnost Bajte je tudi v tem, da je njena vsebina v celoti dostopna izključno v elektronski obliki, ki je najhitreje rastoča oblika komuniciranja na svetu, in da so vse vsebine dostopne brezplačno.

S spletnim portalom Bajta.si želimo izpopolniti klasično posredovanje relevantnih informacij, hkrati pa z novimi pristopi in novinarskimi koncepti ponuditi bralcem inovativne in nekonvencionalne oblike obveščanja o dogodkih na Koroškem. Ravno zaradi tega smo že na samem začetku zasnovali portal, ki je sestavljen iz več različnih vsebinskih sklopov. V prvi vrsti je ta ideja nujna zaradi same kvalitete celotne vsebine, ki preko raznovrstnih oblik obiskovalcem spletne strani omogoča bolj zanimivo branje oziroma informiranje o dogodkih in ljudeh na Koroškem.

Obstoječi vsebinski sklopi so: Pr'nas (splošne novice, reportaže iz dogodkov in druga obvestila), T'k prajijo (intervjuji in kolumne), Kšajtni (kultura – leposlovje, recenzije glasbenih, filmskih in literarnih del), Dogodkovnik (zbor večine dogodkov na Koroškem), Forum (največja spletna skupnost na Koroškem za izmenjavo mnenj in idej), Album (najobsežnejša fotogalerija, ki meri utrip na Koroškem) in Zabava (šale, zanimivosti ter igrice za popestritev).3. Pogosto zastavljena vprašanja

a. Kaj je Bajta?
Bajta je prvi koroški spletni časopis, ki skuša z različnimi rubrikami in vsebinami zajeti utrip na Koroškem.

b. Kdo upravlja z Bajto?
Društvo za širjenje kulture na svetovnem spletu oziroma Društvo ŠKuSS, s sedežem v Črni na Koroškem. Člani uredništva so hkrati člani društva, le-to pa je lastnik spletnega časopisa.

c. Zakaj ime Bajta?
Ime smo izbrali izmed kopice različnih predlogov, bajta pa predstavlja dobro metaforo za spletno skupnost, ki se manifestira predvsem na našem forumu.

d. Kaj je Bajtin forum?
Bajtin forum je največji spletni forum oz. spletna skupnost na Koroškem, z njim pa želimo vzpostaviti prostor večsmerne komunikacije ter z njim povečati spletno participacijo na Koroškem.

e. Kaj je Bajtin tednik?
Bajtin tednik je tedenski pregled dogajanja znotraj Bajte, z njim pa preko elektronske pošte naše bralce obveščamo o dogajanju na Koroškem. Naročite se lahko na tednik(afna)bajta.si.

f. V vašem Albumu je moja fotografija. Želim, da jo odstranite.
Pošljite elektronsko pošto na robert.marin(afna)bajta.si. Fotografija bo odstranjena.

g. Kako lahko predlagam temo za prispevek v katerikoli rubriki?
Z elektronsko pošto področnemu uredniku ali na info(afna)bajta.si. Za recenzije vaših izdelkov oziroma izdaj se obrnite na mitja.gruber(afna)bajta.si.

h. Ali lahko uporabim katerega od vaših prispevkov oz. fotografij za lastne potrebe?
Ob dovoljenju avtorja brez težav. Načeloma podpiramo licenco Creative Commons, vendar je vseeno celotna Bajta avtorsko zaščitena (Copyright),  saj si zaradi tega, ker uredništvo ni lastnik vseh prispevkov, CC licence ne moremo privoščiti. Vsako nepooblaščeno oz. nedovoljeno uporabo naših vsebin v komercialne namene bomo preganjali tako kazensko kot tudi odškodninsko. Cenik za neupravičeno uporabo je sledeč: besedilo oziroma članek 500€, posamezna fotografija 300€. Vsi kontakti avtorjev, ki so objavljali na Bajti, so na voljo v uredništvu. Sicer si Društvo ŠKuSS ne lasti vsebin avtorjev izven uredništva, vendar bomo našim zunanjim in rednim sodelavcem nudili vso podporo pri preganjanju morebitnih kršiteljev.

i. Ali so članki na Bajti lektorirani?
Ne vsi, zato lahko prihaja do manjših slovničnih in slogovnih zlorab slovenskega jezika. Za vse napake se vam iskreno opravičujemo.

j. Za kateri spletni brkljalnik je prilagojena Bajta?
Optimizirana je za Firefox, vendar bi morala normalno delovati v vseh ostalih brkljalnikih. Če imate pri ogledu spletne strani kakršnekoli težave nam to sporočite. Občasno sicer lahko pride do manjših težav, ki pa jih bomo poskušali odpraviti.

k. Kam se naj obrnem za vsa splošna vprašanja?
Na info(afna)bajta.si.

l. Na kakšni programski platformi je postavljena Bajta?
Na odprtokodni Joomli, ki s svojimi tematskimi in modularnimi rešitvami omogoča postavljanje spletnih strani in portalov. Joomla je eden izmed projektov entuziastov iz vsega sveta, ki se zavzemajo in trudijo za čim bolj dostopen in odprt internet. Za to vsem ustvarjalcem odprtokodnih rešitev izrekamo priznanje in zahvalo za trud, nesebičnost, kreativnost in zagnanost. Iskrena hvala, da ste omogočili Bajto.

m. Vse pravice pridržane? Pa vendar imate v rubriki Zabava igrice in šale, katerih avtorji najverjetneje niste ...
Drži. Vici in igrice niso naša last in si jih ne lastimo. Vici so sicer neke vrste družbena last, saj je avtorja nemogoče najti. Uporabljamo pa le igrice, za katere založniki in avtorji dovolijo vstavljanje v strani oz. "embeddanje", pri čemer niso dovoljene nikakršne modifikacije.4. Oglaševanje na Bajti in v Bajtarju, tiskani ediciji


Bajta je spletni časopis s pomočjo katerega lahko dosežete najširši možni krog prebivalstva Koroške, saj je spletno mesto www.bajta.si daleč najbolj obiskano spletne mesto na Koroškem. Poleg oglaševanja na spletu vam ponujamo tudi oglaševanje v brezplačnem časopisu Bajtar, o katerem več informacij izveste v priloženi datoteki.

Za vas smo pripravili tri datoteke, cenika in nekaj splošnih podatkov o spletnem oglaševanju - razlaga nekaterih pojmov iz ponudbe in drugo.

(desni klik, shrani kot)

>> Ponudba za oglaševanje na Bajta.si

>> Dejstva o oglaševanju na spletu

>> Oglaševanje v Bajtarju, tiskani ediciji spletnega časopisa


Kontakt:  marketing(afna)bajta.si5. Razpisi

Trenutno ni aktualnih razpisov.6. Pravno obvestilo


Pravno obvestilo spletnega mesta www.bajta.si

Vse pravice so pridržane. Obvestilo se nanaša na začetno stran in vse podstrani spletnega portala www.bajta.si, ter na vse poddomene spletnega portala. Informacije in gradiva na elektronskem naslovu www.bajta.si so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine Društva za širjenje kulture na svetovnem spletu (v nadaljevanju Društvo).

Avtorske pravice

Na podlagi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) so Društvo in avtorji vsebin nosilci materialnih avtorskih pravic nad vsebinami spletnega mesta v najširšem pomenu.

Vsebino spletne strani je brez pisnega dovoljenja društva oziroma avtorja prepovedano kopirati, prepisovati, razmnoževati in razširjati v komercialne namene.

Z zakonom (ZASP, členi 48, 49, 51) sta dovoljena uporaba oz. reproduciranje avtorskega dela na podlagi pravice javnosti do obveščenosti, v izobraževalne namene ter za ponazoritev, soočenje in napotitev v citatni obliki, vendar je pri tem obvezno navesti vir (delujočo spletno povezavo) in avtorstvo dela. ZASP (člen 50) dovoljuje tudi uporabo in reproduciranje avtorskega dela v omejenem številu za zasebno, nekomercialno, uporabo.

Varstvo osebnih podatkov

Društvo zagotavlja, da v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) po svojih najboljših močeh varuje osebne podatke uporabnikov teh spletnih strani. To pomeni, da društvo zbira osebne podatke samo kadar jih uporabnik posreduje prostovoljno ter s tem dovoljuje zbiranje, hranjenje in obdelavo osebnih podatkov. Društvo se obvezuje, da bo zbrane podatke hranilo in uporabljalo samo toliko časa, kot bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani.

Društvo osebnih podatkov uporabnikov ne bo posredovalo nobeni drugi, fizični ali pravni, osebi.

Komentarji in uporabniške vsebine

Spletni portal vključuje možnost sodelovanja na forumu za namen ohranjanje stika med uporabniki in društvom. Za prijavo na forumu mora uporabnik oddati nekatere osebne podatke. Društvo se obvezuje, da tako pridobljenih podatkov ne bo posredovalo nobeni nepooblaščeni fizični ali pravni osebi.

Društvo nikakor ne odgovarja za vsebine, ki so jih na spletnem mestu objavili uporabniki. Uredniki spletnega mesta si pridržujejo pravico, da po lastni presoji komentarje tudi odstranijo.

Ukrepi ob nespoštovanju določb Pravnega obvestila

Društvo in avtorji vsebin na spletnem mestu www.bajta.si od uporabnika pričakujejo, da bo spoštoval zapisane določbe in zakone s področja varovanja zasebnosti, prava intelektualne lastnine ter avtorskega prava. V nasprotnem primeru bodo ob odkritju zlorabe in kršenja zakonov proti storilcu prisiljeni ukrepati.

Odgovornost društva

Društvo se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbelo za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin na spletnih straneh. S tem društvo ne izključuje možnosti za pojav napak med objavljenimi vsebinami. Vse informacije in vsebine posredovane prek tega spletnega mesta so tako zgolj informativne narave, saj društvo ne more prevzeti odgovornosti za njihovo absolutno točnost.

Narava svetovnega spleta in spletnega mesta www.bajta.si/forum onemogoča nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo hipertekstualne povezave (linki) s tega spletnega mesta. Zato društvo ne prevzema nikakršne odgovornosti za vsebine, ki so uporabniku dostopne prek teh povezav.

Društvo se bo trudilo za najboljše možno delovanje www.bajta.si, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo www.bajta.si. Vsi uporabniki uporabljajo www.bajta.si na lastno odgovornost. Niti Društvo niti katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi www.bajta.si ali še sodeluje pri nadgradnjah, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na www.bajta.si ali za kakršnekoli napake oziroma pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Društvo tudi ne more biti odgovorno za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do strani, zaradi vašega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Društvo ne more biti odgovorno za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe www.bajta.si.Nazaj na vrh.

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti