Bajta T'k prajijo Intervju Intervju: Barbara Rapnik

Z znanimi Korošci "Od A do Ž"

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Naključno vam povejo

(Ob)mejni prostori
Petra Lesjak Tušek, novinarka Večera | Četrtek, 13 Marec 2008
Petra Lesjak Tušek - (Ob)mejni prostori "Je mogoče razmišljati o kolektivnem dometu, mejah, vezanih na regionalno, koroško pripadnost, ali pa so tovrstna razmišljanja preveč posplo- šena? V kolikšni meri lahko geografski okvir, torej omejenost prostora, s katerim se posameznik identificira, omeji večdimenzionalnost njegove misli?"
Intervju: Barbara Rapnik PDF natisni E-pošta
Prispeval Samo Strel, foto: Anže Furlan   
Torek, 06 Oktober 2009 19:44

Barbara Rapnik

Barbara Rapnik je Miss obrazov 09, finalistka miss Slovenije 2007, finalistka miss Universe 2009, tokrat pa finalistka miss Hawaiian tropic 2010. Za ta intervju smo se dogovorili kar preko Facebooka.

To je že tvoje tretje lepotno tekmovanje. Zakaj si se sploh odločila za nastop na teh tekmovanjih in v čem vidiš njihov smisel?

Na prvo tekmovanje me je prijavila sestra, na drugi dve pa sem se prijavila kar sama, ker mi je bilo dogajanje na prvem tekmovanju zelo všeč. Tekmovanja so dobra odskočna deska za naprej. Spoznaš mnogo ljudi in posledično ustvariš mnogo zvez in poznanstev, ki ti lahko pomagajo pri nadaljnji karieri.

Na vseh teh tekmovanjih si prišla v finale. Kaj imate punce finalistke več od tistih ki so obstale v polfinalu ali pa še prej?

Da punca pride v finale mora biti lepa, imeti dobro postavo, samozavest, komunikativnost, hkrati pa se mora dobro predstaviti tudi žiriji. Punce, ki so izpadle že prej, tega očitno niso imele.

Okoli teh tekmovanj krožijo raznorazne nepreverjene govorice in stereotipi o žgečkljivem dogajanju v zaodrju. Koliko je v tem resnice in ali si dobila kdaj kakšno nespodobno povabilo?

Iz mojih izkušenj lahko povem, da so to le govorice. Sama kakšnega nespodobnega povabila še nisem dobila. Če ga je katera izmed sotekmovalk ne vem, menim pa, da če se to že dogaja je vse odvisno od naivnosti in karakterja dekleta, ki tako ponudbo prejme.

Kaj pa kakšna ponudba v stilu milijon evrov za eno noč?

Če bi bila ponudba dva milijona bi o tem razmislila. (smeh)

Koliko denarja ti je do sedaj prinesla uvrstitev v finale?

Takšna vprašanja dobivam kar naprej in ljudje kar težko verjamejo, da uvrstitev v finale v finančnem smislu ne prinese praktično ničesar. Pred finalom poteka kopica dejavnosti, ki se jih moramo udeleževati. Stroški, ki so s tem povezani so precej visoki, saj moramo same poskrbeti za garderobo in potne stroške.

Se pravi šteje samo zmaga?

Ne, šteje koliko zna punca unovčiti medijsko prepoznavnost in promocijo, ki jo dobi skozi tekmovanje.

Katera dekleta so po tvojem do sedaj uspešno unovčila zmago na lepotnem tekmovanju?

Teh je kar nekaj. Izpostavila bi Nino Osenar, ki jo, odkar je zmagala na tekmovanju, videvamo tako rekoč povsod. Ena izmed uspešnejših je tudi Rebeka Dremelj in pa Sanja Grohar.

Barbara Rapnik

Je med finalistkami veliko tekmovalnosti?  Kakšne odnose imaš z drugimi tekmovalkami?

Tekmovalnosti med finalistkami Miss Hawaiian Tropic za zdaj še ni občutiti, iz izkušenj pa vem da se bo to zgodilo par dni pred finalom. Z večino tekmovalk sem v dobrih odnosih, z nekaterimi malo manj, s slednjimi imam stikov le toliko kolikor je nujno.

Kaj vse vplivna na odločitev o zmagovalki?

Najprej je tu ocena žirije, ki ocenjuje splošni nastop, postavo, obraz, nasmeh, komunikativnost in še kaj. Poleg tega na oceno vplivajo nastopi na talent showu, talk showu, glasovi na spletnem glasovanju in glasovanje v reviji.

S čim boš tekmovala na talent showu? Kaj je talk show?

Talent show imamo 9. oktobra, na njem pa bom pokazala kako se sestavi Rubikova kocka. Da pa ne bo prelahko bom zraven vrtela še hulahop. Talk show pa poteka kot nekakšna okrogla miza. Finalistke ter žirija sedimo za mizo, nato vsaka od tekmovalk poda svojo temo, ki mora biti čim bolj provokativna in o kateri nato razpravljamo in predstavimo svoja stališča.

Koliko časa potrebuješ za sestavo Rubikove kocke?

Za sestavo potrebujem od 2-3 minute. Ker pa moram imeti nastop na talent showu dolg 3-5 min bom zraven vrtela še hulahop in bo trajalo nekoliko dlje.

Se na tekmovanja lahko prijavijo tudi dekleta, ki so se podala pod kirurški nož?

Pri Miss Hawaiian Tropic teh omejitev ni, tako da je vsako leto med tekmovalkami kakšna, ki je uspešno prestala lepotno operacijo, tako da tudi letošnje leto ni izjema.

Kakšno pa je tvoje mnenje o plastičnih operacijah?

Če ima punca komplekse glede videza in se ji zdi da ji bo operacija pri tem pomagala, nimam nič proti. Sem pa proti ekstremom, ki jih je da danes vedno več. Sama se pod nož ne bi podala, saj se mi zdi, da človek s tem izgubi svoj pravi jaz in s tem pridobi umetni – plastični prizvok.

Kako skrbiš za svojo postavo? Ali se na tekmovanja posebej pripravljaš?

Če mi dopušča čas in vreme rada tečem v naravi. Kdaj pa kdaj grem tudi plavat v zimski bazen. Pred samim tekmovanjem še posebej pazim na prehrano. Trudim se uživati čim manj ogljikovih hidratov in maščob, ter čim več sadja in zelenjave.

Dekleta, ki smo jih srečevali na lepotnih tekmovanjih so potem svojo kariero nadaljevala na različnih področjih. Kakšne so tvoje ambicije?

Rada bi uspešno dokončala fakulteto. Med tem bi si rada pridobila še kakšno izkušnjo kot voditeljica. Nekoč bi morebiti rada ustanovila tudi svojo modno agencijo.

Kaj počneš v prostem času?

V prostem času rada rešujem križanke, grem plavat na bazen ali pa sem preprosto na Facebooku. Včasih rada tudi kaj spečem.

Katero knjigo si nazadnje prebrala?

Ne maram branja, ker me črne črke na belem papirju zelo hitro uspavajo. Raje kot berem, zrem skozi okno v pisan svet in imam v glavi čisto svojo pisano zgodbo.

Avto?

Avta nimam, si ga pa zelo želim. Tako da če ima kdo kakšnega odveč, se priporočam. (smeh)

Nakit?

Sem za bolj preproste stvari, tako da nakita načeloma ne nosim in ga tudi kupujem ne. Doma imam samo nakit, ki so mi ga podarili drugi.

Parfum?

Rada imam bolj sladke vonje, recimo kokos ali vanilijo. Zelo mi je všeč parfum D&G The one, pa tudi Kenzo Amour Indian Holi.

Pred časom je smo na Bajti že objavili intervju s tvojim bratom Matejem, ki je uspešen nogometaš. Spremljaš nogomet?

Nogomet je edini šport, ki ga redno spremljam. Občasno, ko dopušča čas, si rada v živo  ogledam kakšno tekmo.

Kakšna so tvoja pričakovanja pred prihajajočim finalom? Bo to tvoj zadnji finale na lepotnih tekmovanjih?

Na finalu pričakujem krono. (smeh) Če sem odkrita pričakujem samo to, da se bomo s puncami imele kar se da dobro. Povsem mogoče je, da je to moje zadnje tekmovanje, zato resnično upam, da mi bo ostalo v prijetnem spominu. 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Najbolj brano v T'k prajijo

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Naključno iz Albuma

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti