Bajta T'k prajijo Intervju Intervju: Matej Rapnik

Z znanimi Korošci "Od A do Ž"

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Naključno vam povejo

Hej, ne boj se sveta tam znotraj!
Alenka Gajšek | Ponedeljek, 12 December 2011
Alenka Gajšek

"Samooklicani guruji (sicer z diplomami, potrdili, licencami različnega porekla) nam obljubljajo instant rešitve za ne tako zelo instant probleme. Za ne istant probleme sploh."
Intervju: Matej Rapnik PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik in Jure Lesjak   
Sreda, 10 September 2008 19:45
Indeks člankov
Intervju: Matej Rapnik
Stran 2
Vse strani

Če bo šlo vse po načrtih, bomo korošci v slovenski članski reprezentanci slejkoprej zastopani s še enim nogometašem. Kdo le, vas zanima? Gre za enega najbolj obetavnih mladih nogometašev pri nas, ki pa za razliko od drugih sovrstnikov, ki jim mediji lepijo to titulo, svojo kariero gradi zelo načrtno, ob vseh treningih pa ne pozablja niti na šolanje. Šele 18-letni Matej Rapnik  iz Raven na Koroškem je nase opozoril že s prestopom v enega izmed najboljših škotskih klubov, Hearts iz Edinburgha, slovenski javnosti pa se je širše predstavil in vtisnil v spomin pred nedavnim, ko je po internetu zaokrožil posnetek njegovega dvobojevanja v nogometnih vragolijah, ki so ga sicer predvajali po celotni Veliki Britaniji. Oglejte si torej najprej ta posnetek, na naslednjih straneh pa še pogovor z mladim Korošcem.

Po mojih informacijah si se nogometa resneje lotil igrati precej pozno, prej si med drugim igral tudi odbojko. Si bil zaradi tega kaj na slabšem v primerjavi z vrstniki?

Pozno? Kakor za koga, jaz ga igram, odkar pomnim, nogomet se ne igra le na klubskih treningih, največ se ga naučiš na domačem igrišču za mali nogomet. Odbojka je vsekakor lep šport, ki ga z veseljem igram še zdaj, pri tem se da zares uživati, zato si to prej štejem v prednost pred tistimi, ki je nikoli niso igrali. Sigurno pa sem pri odbojki razvil določene lastnosti, ki mi še zelo prev pridejo na nogometnem igrišču.

Kako je prišlo do prestopa na Škotsko (dobre igre v klubu, reprezentanci?) in zakaj si se na koncu odločil ravno za to destinacijo? So bili v igri tudi drugi klubi?

Matej Rapnik

Igralci pogosto ne vemo kje, kdaj in kdo nas opazuje, s tem se ne in se nikoli nisem obremenjeval. Zanimanje zame se je tedaj kazalo iz večih klubov, tako domačih kot tujih, na koncu sem se odločil za Škotsko, saj so bili pogoji za moje napredovanje tukaj najboljši.

Kje vidiš bistvene razlike med slovensko in škotsko ligo?

V slovenski ligi nastopajo slovenski klubi ter se vse tekme igrajo v Sloveniji, medtem ko na Škotskem ligo zastopajo tamkajšnji klubi, tudi tekme se začuda odvijajo na Škotskem, drugih razlik nima smisla omenjati, zagotovo jih je veliko.

Se na Škotskem igra tipični "angleški nogomet" ali gre kljub vsemu za drugačno igro? V čem je razlika?

Nogomet na Škotskem je ista igra kot v Angliji in povsod drugod na svetu, kjer ga poznajo, v tem ni razlik. Po samem načinu igranja, tempu igre in podobnih stvareh pa je tukajšnja igra zares najbolj primerljiva z angleško.

Kakšno je vzdušje na škotskih stadionih?

Zelo se razlikuje, od tekme do tekme. Na derbijih stadioni "pokajo po šivih", medtem ko se tudi na "manj pomembnih" tekmah nad vzdušjem ni pritoževati.

Če bi lahko izbiral med Celticom in Glasgowom, za katero ekipo bi se odločil? Zakaj?

Nisem pristaš ne enih ne drugih. Zagotovo pa bi bila zanimiva izkušnja nastopiti na igrišću na derbiju med njima. 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Najbolj brano v T'k prajijo

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Naključno iz Albuma

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti