Bajta T'k prajijo Intervju Intervju: Špela Sklepič

Z znanimi Korošci "Od A do Ž"

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Naključno vam povejo

Intervju: Katja Jurgec Bricman
Igor Ranc | Torek, 25 Avgust 2009
Katja Jurgec Bricman

"Takrat se mi je Predin zelo zameril. Zato, ker se mi zdi, da nima pravice nekdo nekomu očitati karkoli in se sam oklicati za umetnika. Največji konceptualni umetnik, za katerega sem sedaj sicer ugotovila, da je neumen, je Damjan Murko."
Intervju: Špela Sklepič PDF natisni E-pošta
Prispeval Lucija Kac, foto: Grega Eržen   
Sobota, 17 April 2010 19:33

Špela Sklepič

S Špelo Sklepič, koroško lepotico, ki je širši javnosti postala poznana na lanskem tekmovanju za Miss Hawaiian Tropic, kjer je osvojila kar tri lepotne nazive, sem se pogovorila o tem in onem. Razkrila mi je, kaj je počela od takrat, kakšni so njeni cilji za prihodnost in še veliko drugega.

Minulo tekmovanje za Miss Hawaian Tropic ti je prineslo kar nekaj nazivov – Miss Nove, Miss Atlantisa in naziv prve spremljevalke. Kakšne pa so posledice tega – morda ponudbe za delo, več prijateljev, te ljudje ustavljajo na ulici...?

Ja, res je bilo presenečenje, ko sem izvedela za vse te naslove in glede na to, da sem se prvič udeležila lepotnega tekmovanja je bil to zame velik uspeh. Posledice tega so veliko več poznanstev v svetu mode in na slovenski sceni, tudi več dela in tudi več izkušenj na podlagi mode in lepote. Glede prijateljev je po eni strani tako, da sem jih na račun tega izgubila in po drugi strani tudi pridobila – ampak najboljši prijatelji, ki ti res stojijo ob strani, ostanejo za vedno. Prepoznavnosti je seveda več, ampak do tega, da bi me ljudje ustavljali na ulici še ni prišlo.

Imaš kaj več snubcev, odkar si se pojavila na lepotnem tekmovanju?


Ja, tega je vedno bilo dovolj. [smeh] Je pa res, da jih je sedaj mogoče malo več, ker sem postala malo bolj prepoznavna.

Je medijska izpostavljenost tisto, kar vodi punce, da se udeležujejo lepotnih tekmovanj? Po izjavah v medijih gre namreč sklepati, da je za vsako nek »višji« cilj – pevska, voditeljska... kariera.

Medijska izpostavljenost ni bistvo za nadaljnjo kariero, je pa vsekakor pomoč pri nadaljnji karieri, saj si z medijsko prepoznavnostjo lahko pridobimo več stikov z ljudmi, dobimo več izkušenj...

Kaj je potemtakem bil tvoj motiv, da si se podala na to pot?


Da sem se prijavila na tekmovanje, sem se odločila za to, ker sem si želela novih izkušenj in izzivov. Že od nekdaj sem spremljala vsa ta tekmovanja, ampak nikoli se nisem imela poguma prijaviti. Lani sem pa rekla, če zdaj ne bom, ne bom nikoli.

Kako si svojo prepoznavnost vnovčila do sedaj in kakšne so tvoje ambicije v prihodnje? Torej, kaj bi rada delala oz. že delaš?

Do sedaj sem jo vnovčila na tak način, da sem delala kot model, manekenka, rada bi v tem tudi delala še v prihodnje, poleg tega sem pa letošnjo zimo tudi ustanovila svojo smučarsko šolo pod imenom Snežka, kar mi je bil cilj že od prej in sem ga lahko z medijsko podporo tudi uresničila. Resnično rada pa bi nekega dne ustanovila tudi svojo modno agencijo na Koroškem. Poleg tega pa sem si naredila tudi spletno stran, da sem dosegljiva tudi na spletu (www.spelasklepic.com).

Meniš, da boš ostala na Koroškem ali te vleče kam drugam?

Zaenkrat bom vsekakor ostala na Koroškem, saj je tukaj moj dom in bi se težko ločila od družine ter šla živeti kam drugam. Ampak nikoli ne reci nikoli, mogoče pa se nekega dne le preselim kam drugam. Res je, da se vse stvari dogajajo v centru Slovenije, torej v Ljubljani, ampak zaenkrat še uspevam premagovati tudi malo večjo razdaljo za delo.

Kako ocenjuješ sam koncept večine lepotnih tekmovanj, kjer morajo tekmovalke pokazati tudi druga znanja. Zakaj bi tekmovalke sploh morale imeti oz. pokazati še kaj drugega kot lepoto? Konec koncev gre za lepotno in ne osebnostno tekmovanje …

To je res, da gre za lepotna tekmovanja, ampak lepota dandanes ni vse. Težko si predstavljam zmagovalko lepotnega tekmovanja, ki bi bila samo lepa, ne bi pa bila vsesplošno razgledana, saj se moramo zavedati, da mora zmagovalka nekega lepotnega tekmovanja znati delati tudi druge stvari, mora biti izobražena, iznajdljiva… 

Kakšno je tvoje obče mnenje o lepotnih operacijah?

Osebno nimam nič proti njim. Če oseba ni zadovoljna sama s sabo in je ključ do tega, da bo srečna, lepotna operacija, sem tudi sama vesela, da jo to osreči.

Kaj pa v svetu manekenstva?

Tudi v svetu manekenstva je to stvar posameznika in jaz nimam nič proti odločitvi, da se odločijo za lepotno operacijo.

Neredko v medijih opazimo »škandale«, ko se kakšna znana lepotica v trgovino (ali kam drugam) odpravi oblečena »po domače«. Si ti vedno popolnoma urejena, ali pride dan, ko ti prija biti v trenirki, brez ličil in z razmršenimi lasmi?

Rada sem urejena, ker se v svoji urejenosti dobro počutim, ampak moja urejnost ne izključuje trenirke. Sem rada v trenirki, ker sem že po naravi športni tip dekleta. Res pa je, da imam ponavadi vsaj malo make-upa na sebi – maskara in puder in moja pričeska je vedno urejena, saj razmršenih las ne maram. [smeh]

Špela Sklepič


Katera izmed slovenskih misic (iz kateregakoli lepotnega tekmovanja) ti ostaja najbolj v spominu? Zakaj?

Najbolj mi je ostala v spominu Nina Osenar, saj tako temperamentne ženske še nisem srečala. Je zelo prijetna in prijazna, poleg tega pa je veliko naredila v svoji karieri, kljub temu, da mnogi niso verjeli v njo.

Si jo imela priložnost tudi spoznati?

Na dan finala Miss Hawaiian Tropic smo jo vse finalistke spoznale in zato mi je njen prvi vtis zelo ostal v spominu.

Si v času, odkar se pojavljaš v svetu lepotic, dobila kakšno nespodobno povabilo?

Nespodobnih povabil je vedno dovolj, ampak na njih ne pristajam.

Lahko z nami in z bralci Bajte deliš kakšen primer takšnega vabila?


Raznorazne poslovne večerje, ki so v bistvu samo krinka.

Bi se slekla za Playboy ali katero drugo moško revijo?

Za Playboy se ne bi slekla, prav tako ne za katerokoli drugo revijo, ki vključuje goloto.

Kaj pa za Bajto? Recimo za koledar?


No, to pa je pa že druga zgodba - odvisno od ponudbe. [smeh]

Bomo imeli v mislih. [smeh] Se imaš v kratkem namen udeležiti še kakšnega lepotnega tekmovanja?

Nisem še čisto prepričana v to ali bom še kje tekmovala, v času tega mandata, ki ga imam, vsekakor ne, kasneje pa še ne vem, mogoče pa tudi, saj sem še mlada in imam še vse pred sabo.

Kaj počneš, kadar se ne ukvarjaš z manekenstvom oz. lepotnimi tekmovanji? Katero knjigo, film, si si nazadnje prebrala/ogledala?


Zelo rada pogledam kakšen film, tako da jih je bilo v zadnjem času kar precej, lahko pa povem, da mi je najbolj ostal v spominu film Avatar, ki me je zares navdušil. Knjige tudi rada berem, ampak med letom bolj tiste s faksa, ker se moram pripravljati na izpite. Poleti pa zelo rada preberem kakšen dober roman ali pa knjigo kakšne znane osebnosti – nazadnje sem prebrala knjigo od Baracka Obame.

Kaj pa študiraš?


Ekonomijo na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju.

Če se prav spomnim, si po lanskem tekmovanju odpeljala socialno ogrožene otroke Koroške v Vodno mesto Atlantis. Imaš rada otroke?

Ja, res je,  okrog Božiča sem peljala koroške otroke v Vodno mesto Atlantis, kjer smo doživeli res nepozaben dan. Otroke imam zelo rada, pozimi jih tudi poučujem v Smučarski šoli, počasi, v roku enega leta, pa pripravljava s fantom tudi poletne programe za otroke - v okviru zimske šole.

Dobrodelnost in lepota... sodita skupaj?

Ja, seveda, zakaj ne. Saj dobrodelnost sodi k vsakemu človeku, ne glede na status, spol, raso…

Eden izmed zelo glasnih stereotipov v svetu, v katerega si se podala, je »lepotice so neumne«. Kako bi ti dokazala nasprotno?


Ja, nekateri ljudje so še vedno prepričani v to, ampak jaz mislim, da lepotice iz dneva v dan dokazujejo, da so to le stereotipi.  Mislim, da dokazovanja niso potrebna, saj dejanja povedo svoje.

Pa še za moški del obiskovalcev Bajte... omenila si fanta? [smeh]

Seveda. Že mnogo let ga imam, tako da, fantje, žal mi je. [smeh]

Hvala za pogovor in veliko uspehov v prihodnje!

Hvala! 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Najbolj brano v T'k prajijo

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Naključno iz Albuma

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti