Bajta T'k prajijo Intervju Intervju: Teja Britovšek, Miss Koroške 2008

Z znanimi Korošci "Od A do Ž"

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Naključno vam povejo

Refleksija: Kruh naš vsakdanji
Patricija Zbičajnik | Torek, 20 Maj 2008
Patricija Zbičajnik "Zanima me, koliko take hrane vržejo stran, medtem ko se evropska populacija redi, nekje drugje pa tretji svet strada od lakote? ... Razočarana nad človekom in sprašujoče sem na poti domov gledala nebo, pred očmi pa podoživljala vse te krutosti."
Intervju: Teja Britovšek, Miss Koroške 2008 PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak in Jan Klančnik   
Nedelja, 03 Avgust 2008 17:16
Indeks člankov
Intervju: Teja Britovšek, Miss Koroške 2008
Stran 2
Vse strani
 
23-letna Ravenčanka Teja Britovšek je prejšnji konec tedna postala uradno najlepša Korošica za leto 2008. Po tekmovanju za Supermodel Slovenije in Miss Universe, kjer je Teja lansko leto postala prva spremljevalka, je Miss Koroške njeno tretje večje lepotno tekmovanje. Tokrat je študentka prevajalstva angleščine in nemščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani stopila še stopničko višje in se tako uvrstila v polfinale izbora za Miss Slovenije, kjer bo poizkušala poseči čim višje.

Če so moji podatki točni, vas je bilo na tekmovanju za Miss Koroške devet deklet. Od tega štiri Korošice, kar pet tekmovalk ni bilo s Koroške? Kako je sploh možno, da na tekmovanju za Miss Koroške tekmujejo tudi dekleta iz drugih slovenskih regij?

Pravzaprav to ne drži čisto tako kot je bilo sicer uradno res da zapisano. S Koroške sva bile zgolj dve tekmovalki. Skupno nas je bilo, kot si omenil, devet. To, da je dekle s stalnim prebivališčem na Koroškem ni pogoj, dovolj je, da je državljanka Slovenije (in mora biti nekaznovana). Pogoji so še glede višine prijavljene tekmovalke, ki mora meriti vsaj 165 cm, stara mora biti med 17-24 let. Naštete zahteve pa so praktično vse, kar jih je treba spoštovati.

Teja Britovšek

To pomeni, da lahko dekleta v bistvu tekmujete na vseh regijskih tekmovanjih za Miss po Slovenije, ne glede na to, če se na enem ne uvrstiš v nadaljnje tekmovanje?

Točno tako. Pri tem lahko izpostavimo primer bivše Miss Slovenije Tine Zajc, ki je bila sprva na Miss Primorske šele na petem mestu. Kasneje je poizkusila na drugem tekmovanju, se urstila naprej, na koncu pa je na finalnem tekmovanju zmagala. Se pravi, da je veliko odvisno od žirije, ki je na posameznem tekmovanju oziroma kakšen vtis pustiš pri posameznih članih žirije v določenem trenutku. Lahko se zgodi, da je imelo kakšno dekle enkrat slab dan in se ni predstavilo v najboljši možni luči. Takšen spodrsljaj lahko popravi na drugem tekmovanju.

Kdo so člani žirije na lepotnih tekmovanjih? Jih sploh lahko označimo za strokovnjake na tem področju, glede na to, da je recimo bil član žirije na Miss Koroške tudi župan Slovenj Gradca Matjaž Zanoškar?

Ne, ne. Težko je govoriti o strokovnjakih. Nenazadnje, kdo pa je strokovnjak, da bo presodil katera je najlepša in najboljša? Drugače je na tekmovanjih pomemben tako videz kot tudi karakter tekmovalke. Šele celotna slika posameznih človekovih lastnosti odloča o tem, katero mesto bo katero dekle zasedlo. Nasprotno je na primer na tekmovanju za Supermodel, kjer odloča zgolj in samo videz. Nič drugega. V takšnih primerih lahko sodijo tako imenovani strokovnjaki.

Teja Britovšek

Je Miss Slovenije po »kvaliteti« najboljše tekmovanje pri nas? Na katerih tekmovanjih v Sloveniji si že bila?

Najbolj prestižni tekmovanji sta Miss Slovenije in Miss Universe, kjer sem bila lani 1. spremljevalka. Nastopila sem tudi na tekmovanju za Supermodel. Se pravi, skupno na treh tekmovanjih.

Ravno dovolj, da začneš svojo pevsko kariero.

Ne bom. Če bi imela takšen talent kot ga imata na primer Neisha in Tinkara Kovač, takrat bi. Toda v tem primeru, bi pevsko pot začela že prej.

Kaj pa meniš o tem, da se skoraj vsaka zmagovalka lepotnega tekmovanja preizkuša na glasbenem področju?

Vsak ima svojo veselje. V bistvu je to najlažja pot, da začneš svojo pevsko kariero. Sanja Grohar je menda nastopila na Miss samo zaradi tega, da bi lahko postala pevka. Vedno slišimo, kako ji je glasba prva v življenju in tako naprej, čeprav menim, da jih bolj zanima »performance«.

Kaj pa je tebi osebno prvo v življenju? Študij?

Ja. Zaenkrat, seveda. V prihodnosti si želim imeti srečno in zdravo družino. Lepotna tekmovanja oz. manekenstvo niso v prvem planu, saj se pri nas od tega ne da živeti (razen redkih izjem).

Zakaj pa se potem prijavljaš na takšna tekmovanja, če veš, da v tem ni prihodnosti?

Tekmovanj nimam namen izkoristiti v manekenskem svetu. To prepoznavnost, ki sem si jo priborila s temi naslovi, želim izkoristiti v poslovne namene, kjer je zelo pomembno, da te ljudje poznajo.

Imaš željo postati TV voditeljica?

Kaj pa vem. Prej ne kot ja. Predvsem bi me oviralo moje mešanje dialektov.

Se ti zdi pošteno, da imate lepa dekleta (še posebej, če ste okronana s kakšnim nazivom) prednost pri tem, da postanete televizijske voditeljice? Menim, da imajo dekleta, ki po zunanjem videzu niso tako privlačna, bolj malo možnosti?

Mislim, da se lahko vsako dekle uredi tako, da lepo izgleda. Kaj pa na primer Oprah, Rosie O'Donnell…

To so fenomeni.

No, vidiš. Moraš biti fenomen, da prideš tako daleč. Ni dovolj, da si samo lep. Je pa res, da moraš biti pravi čas na pravem mestu. Od tega je največ odvisno.

Če se vrneva še malo na tekmovanje za Miss Slovenije in Miss Koroške. Zanimajo me predvsem vprašanja, ki jih na tekmovanju postavlja žirija. O tem je ponavadi največ govora.

Na Miss Koroške letos ni bilo vprašanj žirije, menda so bila lani. Tekmovalke so spraševali, kdo je zunanji minister ipd. Se pa spomnim, da so po koncu tekmovanja za Miss Universe z vprašanji takoj prileteli novinarji z informativne oddaje Svet in nas spraševali vse mogoče. Od tega, kje leži neko mesto do političnih vprašanj in podobno. Iz tega se je na omenjeni oddaji zavrtel tudi posnetek, toda brez mojih odgovorov, saj sem novinarki vračala enaka vprašanja. Vprašala me je, kje leži tisto in tisto, sama pa sem jo vprašala, kdo je predsednik Mehike. Tako sem iz tega videoposnetka bila na srečo izrezana. So pa na tekmovanjih vedno tista klasična vprašanja, čeprav jih nikoli ne veš vnaprej – kaj je notranja lepota?, kaj bi storila za prepoznavnost Slovenije?... Je pa res, da je na koncu vseeno težko odgovoriti tako, da bi ustrezalo vsem, saj imaš tremo in zelo malo časa, da premisliš. Tudi zaradi tega so nekateri odgovori nekoliko slabši.

Vec fotografij lahko najdete v Albumu. 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Najbolj brano v T'k prajijo

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Naključno iz Albuma

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti