Bajta Zabava Kafetkanje Miss Slovenije tokrat ne bo Korošica

Naključno iz intervjujev in kolumen

Intervju: Matej Komar
Igor Ranc, Foto: Robert Marin | Petek, 07 November 2008
Matej Komar  "Če stranka pride prvič, najprej pogledam čevlje. Pri čevljih se izrazi strankina kreativnost, ki se potem lahko odrazi tudi na frizuri. Pri tem seveda ne gre za znamke, ampak za design čevlja. Frizuro skušam prilagoditi strankinemu imidžu."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Miss Slovenije tokrat ne bo Korošica PDF natisni E-pošta
Prispeval Lucija Kac, foto: Tibor Golob   
Torek, 24 Maj 2011 18:50


Na Primorskem živečo Korošico Jerico Haber po preboju v finale oddaje Slovenija ima talent neprestano videvamo v medijih. Med drugim smo lahko ta teden tako prebrali, da Jerica odkar je nastopila v oddaji dobiva številna moška vabila – takšna in drugačna. Kot pravi, trenutno nima časa, zaradi službe in priprav na finale oddaje, da bi se nanja odzivala, a morda se na katerega odzove kasneje. Ko pa so jo pri reviji Nova povprašali, če bi se slikala za Playboy, je rekla »nikoli ne reci nikoli«, saj, kot pravi, bi premislila, če bi bila ponudba mamljiva.

Aktualna Miss Slovenije, Sandra Adam, se bo čez slab mesec poslovila od krone najlepše Slovenke. Dvanajst finalist, ki se bodo letos potegovale za naslov, je že znanih, žal pa tokrat med njimi ni nobene Korošice.

Sandra Adam

Poslanci so v preteklem tednu izglasovali novelo zakona, po kateri županska in poslanska funkcija ne bosta več združljivi. To se dotika tudi župana Slovenj Gradca, Matjaža Zanoškarja, ter Alana Bukovnika, župana Radelj, ki oba hkrati z župansko opravljata tudi poslansko funkcijo. Omenjeno spremembo so poslanci sprejeli šele v sedmem poskusu, tudi tokrat pa brez podpore Bukovnika in Zanoškarja – Bukovnik je glasoval proti, Zanoškar se je vzdržal.

Primož Suhodolčan, koroški mladinski pisatelj, je letos že tretjič zapored prejel nagrado Moja najljubša knjiga. Poleg tega je bil letos tudi med kandidati za Desetnico, in sicer z deseto izmed pravljic v zbirki Pozor! Pravljice!. O kakovosti njegovih del priča tudi dejstvo, da je ena izmed najbolj priljubljenih knjig med mladimi – Košarkar naj bo – že bila prevedena v hrvaščino, prav tako v srbščino, prevajajo pa jo tudi v angleščino. Primož je za Mladino povedal, da je pisanje pravljic treniral na svojih otrocih – in sicer, ko je bil njegov sin majhen, ga je vedno prosil, da mu pove pravljico, a ne katero koli, temveč kakšno, ki si jo bo izmislil sam.

Tina Maze bo kot kaže do konca pogodbe (naslednji dve leti) še lahko nosila na čeladi lastnega sponzorja. Upajmo, da bo to preprečilo, da bi naša najuspešnejša smučarka končala svojo kariero, kot je sicer kazalo pred dobrim tednom, ko je Tina obupana nad Slovensko smučarsko zvezo, zvenela precej negotovo.

 

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti