Bajta Zabava Kafetkanje O Sarini usodi bomo odločali gledalci

Naključno iz intervjujev in kolumen

Ne rožnato, a tudi ne brezupno
Bogdan Tušek | Nedelja, 28 Junij 2009
Bogdan Tušek "Napoved prihodnosti ni ravno rožnata, ne pa tudi povsem brezupna. Kljub odhodu vratarja Gašperja Jelena bo igralski kader ostal konkurenčen. Konkurenčen samo za obstanek ali vendarle zmore tudi več?"

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
O Sarini usodi bomo odločali gledalci PDF natisni E-pošta
Prispeval Katja Žunec   
Nedelja, 17 Januar 2010 16:45

V četrtek, 8. januarja 2010, je bil izžreban vrstni red nastopajočih na letošnjem tekmovanju Ema 2010, slovenskem izboru popevke, ki bo državo zastopala na tekmovanju za Eurosong na Norveškem. Na predtekmovanju bo svojo pesem predstavila tudi koroška pevka Sara Kobold, in sicer bo nastopila kot prva. Povedala je, da že zelo dolgo deluje na področju glasbe ter da je nastop na Emi za njo res dobra potrditev. Dodala je, da ji je v čast, da lahko nastopa. Na letošnjem finalnem izboru za Emo bomo o zmagovalcu odločali samo gledalci, brez sodelovanja žirije.

Sara Kobold

Na preteklo soboto, 16.01.2010, je v Yagababi v Šentjanžu pri Dravogradu nastopil pevec Samuel Lucas s svojo skupino. V svojem nastopu je občinstvo zabaval z nekaj lastnimi pesmimi, veliko pa je bilo znanih priredb, ob katerih je zaživela vsa Yagababa. Samuel Lucas je v omenjenem klubu nastopil že drugič v zadnjih mesecih, kar dokazuje njegovo priljubljenost med poslušalci.

Pred kratkim je bil na državnem nivoju ustanovljen Nacionalni Preiskovalni Urad (NPU), s katerim naj bi vlada dobila orodje za učinkovitejše preganjanje gospodarskega kriminala. Omenjeni urad bo sodeloval s tožilstvom in sodišči. Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos pa je glede urada nekoliko zaskrbljen. Povedal je, da če se v tožilstvu ne bo kaj korenito spremenilo, bodo kriminalisti iz NPU (če bodo svoje delo opravljali tako, kot je zamišljeno) leta pred sposobnostmi, znanjem in učinkovitostjo tožilstva. Kos meni, da naši politiki v boju za oblast ne izbirajo sredstev, zato bi se lahko zgodilo, da bi v želji preprečiti uspešno delovanje NPU v kolesje le-tega nastavili kakšno poleno – v obliki prepariranega policista, tožilca ali celo sodnika. Predsedniku protikorupcijske komisije se to zaradi preteklih izkušenj sploh ne zdi absurdna ideja.

V preteklem vikendu je na mariborskem Pohorju potekalo 46. tekmovanje za Zlato lisico. V soboto je bila na sporedu veleslalomska tekma, na kateri s(m)o gledalci največ pričakovali od Korošice Tine Maze. Smučarka je po velikem zaostanku na prvi progi dosegla končno trinajsto mesto. Zmagala je Avstrijka Kathrin Zettel, ki je tako osvojila že osme stopničke v tej sezoni. Tina Maze s svojim nastopom, glede na pretekle uspehe v sezoni, ni bila zadovoljna. Veliko moči je Črnjanki pobrala gripa, ki jo je prebolela pred kratkim. Dodala je, da kljub temu, da ji podlaga ni ustrezala, za slab rezultat krivi le sebe. Pravi, da se ni znašla, saj je izredno težko tekmovati z visokimi pričakovanji tako od same sebe kot tudi od drugih.

Nekoliko slabši sobotni vtis iz veleslalomske tekme je Tina Maze popravila v nedeljo, ko je na slalomski preizkušnji dosegla fantastično drugo mesto. Zaostala je le za zmagovalko Kathrin Zettel. Prvi tek je smučarka končala na devetem mestu, po odlični drugi vožnji pa je napredovala kar za sedem mest. Tina je povedala, da je drugo mesto zanjo kot zmaga. Pri odličnem nastopu ji je pomagala tudi jeza, ki se je nabrala v tekmovalki po slabšem nastopu na veleslalomski tekmi. Zaključila je, da je presrečna ter še posebej vesela zaradi dejstva, da je svoje prve stopničke v slalomu osvojila prav v Mariboru.

Matic Tasič
bo na mestu prevaljskega župana (kljub spremembam zakona o lokalni samoupravi) ostal do ponovnih županskih volitev v Sloveniji. Dejal je, da ga je takrat k sodelovanju pri Slovenskih železnicah povabil minister za promet Patrick Vlačič, in sicer brez kakšnih koli pogojev. Tasič je povedal, da je odstop z županske funkcije narekoval nadzorni svet železnic (tega se niso dogovorili prej), kar pomeni, da pred samim pogajanjem ni vedel za to. Zaradi tega sprememba zakonodaje ne vpliva na njegov položaj v občini. Trenutni župan pa se o možnosti ponovne kandidature za župana še ni odločil.

Na Prevaljah se bodo v letošnjem letu lotili gradnje novega vrtca. Župan Matic Tasič je dejal, da sta oba objekta, v katerih se opravlja dejavnost predšolske vzgoje, dotrajana in neprimerna za bivanje, tako v smislu prostorskega, konstrukcijskega in gradbeno-fizikalnega vidika. Na odločitev je vplivalo tudi pričakovano povečanje vsakoletnega vpisa otrok v vrtec do leta 2014. Novi vrtec bo stal pri Osnovni šoli Franja Goloba in naj bi bil končan do konca prihodnjega leta.

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti