Bajta PR' NAS KULtura 15. Pesniška olimpijada
15. Pesniška olimpijada PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 01 Oktober 2014 14:24

Pesniška olimpijada je projekt, rojen pred petnajstimi s pomočjo Kluba Koroških Študentov, JSKD OI Dravograd in Zveze kulturnih društev Dravograd. Zasnovan je na dvodnevnih pesniških delavnicah, literarnem nastopu in predvsem druženju, spoznavanju in kaljenju najboljših avtorjev s priznanimi in uveljavljenimi pesniki - mentorji delavnic.


Z nami so skozi leta delili pesniške užitke priznani mentorji - pesniki in pisatelji: Marjan Mauko, Artur Štern, Andrej Makuc, Marija Kolar, Mitja Čander, Jurij Hudolin, Robert Titan Felix, Marjan Pungartnik, Uroš Zupan, Ivo Stropnik, Zoran Pevec, Gašper Bivšek, Matjaž Pikalo, Barbara Korun, Cvetka Bevc, David Bedrač in mnogi drugi. Na plan so potegnili najbolj skrite in talentirane ustvarjalce, ki jih danes že najdemo na knjižnih policah. Med njimi so tudi Jan Šmarčan, Lučka Zorko Titan, Jasmina Cigrovski, Maja Visinski Andrejc, Barbara Žvirc, Ana Pisar, Tanja Ahlin, Primož Karnar, Lucija Mlinarič, Rok Vahter, Patrik Holz in drugi, ki so bili izbrani za najboljše avtorje Pesniških olimpijad.

Tako se počasi približuje čas za že 15. Pesniško olimpijado. V letošnjem novembru bomo tako na Koroškem spet gostili sveže mlade pesniške glasove iz cele Slovenije in iz zamejstva, ki se jim bodo tokrat pridružili tudi udeleženci četrtega osnovnošolskega natečaja za najboljšo pesem Mlada pesniška olimpijada in udeleženci fotografskega natečaja #fotopoezija.

Vabljeni, da se prijavite na katerega od razpisov in morda se vidimo novembra v Dravogradu!

Fotonatečaj - 15. Pesniška olimpijada

Razpis in prijavnica - 4. Mlada pesniška olimpijada

Razpis in prijavnica - 15. Pesniška olimpijada

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti