Bajta PR' NAS KULtura Maturantski ples Srednje šole Ravne
Maturantski ples Srednje šole Ravne PDF natisni E-pošta
Prispeval Silva Krevzel   
Ponedeljek, 14 Marec 2011 20:14

Maturantski ples je v življenju vsakega  srednješolca pomembna prelomnica, ki jo je vsekakor vredno doživeti  in se je kasneje spominjati kot nekaj enkratnega in neponovljivega. Tudi sama sem »doživela« kar nekaj maturantskih plesov, in sicer v različnih vlogah. Ko sem bila sama maturantka, ko sem bila povabljena sorodnica, učiteljica in letos prvič tudi kot razredničarka. Moram priznati, da je bil ta ples zame prav poseben.

Maturanti Srednje šole Ravne

Že nekako  od novega leta naprej ni minila ura, da ne bi v razredu spregovorili kakšne besede na to temo. Vsi smo bili v pričakovanju, kako bo, kje se bo dogajalo, kaj bo prinesel ta ples, kdo vse bo prisoten in še bi lahko naštevala. Ob vsakem odgovoru na zastavljeno vprašanje je naša radovednost samo še naraščala in se stopnjevala. Veseli smo bili, da se je lahko ta naš veliki dogodek zgodil na Ravnah, kjer je tudi sedež naše Srednje šole Ravne. Seveda se moramo za to posebej zahvaliti mag. Tomažu Roženu, županu Občine Ravne, ki je bil pripravljen sponzorirati telovadnico OŠ Prežihovega Voranca.

In končno je prišel naš dan, dan maturantov, razredničark in razrednika, profesorjev in profesoric … Dan, ki je bil nepozaben. Ko smo prihajali skupaj, smo bili začudeni drug nad drugim. Skoraj ni bilo koga, da mu ne bi ušel pogled vse od glave do pet in kar ni zmanjkalo navdušenja in pohval nad oblekami, frizurami, naličenimi obrazi, predvsem pa nad nasmejanimi obrazi, ki so izžarevali neko posebno notranjo toplino in zadovoljstvo. Vsa ta moč in pozitivna energija je prihajala iz  razredov 4. AT,  4. BR, 4. CR, 5. DT in 5. ET skupaj z njihovimi razredničarkami Silvo Krevzel, Martino Goričan, Suzano Šapek, Janjo Podrzavnik in razrednikom mag. Dragom Hribernikom.

Kot je v navadi, se je maturantski ples začel s predstavitvijo maturantk in maturantov, z njihovo himno, četvorko in drugimi plesi, seveda pod budnim očesom plesnega učitelja Aleša Pušnika. Sledil je govor ravnateljice Srednje šole Ravne gospe Ivanke Stopar, ki se vedno spomni lepih trenutkov in da dijakom napotke za nadaljnje življenje. Maturanta Kristina Paradiž in Elvis Odobašič sta se v imenu  maturantov zahvalila vsem profesorjem, razrednikom in gospe ravnateljici za  trenutke, ki so jih skupaj preživeli  na poti njihovega izobraževanja.  Da je program tekel tako, kot je potrebno, je poskrbela prikupna voditeljica Špela Šavc.

Nastopali so še drugi maturanti; Luka Leskovec je na zanimiv način imitiral predsednika Danila Turka, Tine Vehovec, Blaž Mandl in Gašper Primožič so pripravili skeč o naših profesorjih, Rok in Mitja Vrhovnik sta nastopila s svojim ansamblom Škorpijoni,  Boštjan Apšner pa je zaigral na harmoniko skupaj z ansamblom Svetlin.

Zelo smo bili veseli in ponosni, da so se našemu vabilu odzvali tudi posebni gostje: župan Občine Ravne mag. Tomaž Rožen, podžupan Milan Škafar z ženo, direktor Opreme gospod Darko Jevšnikar z ženo, ravnateljica Srednje šole Ravne gospa Ivanka Stopar z možem, ravnatelj višje šole mag. Drago Hribernik z ženo, profesorji srednje šole in nekateri njihovi partnerji.

Po večerji, ki jo je pripravilo Gostinstvo Lipuš, pa je za veselo plesno vzdušje poskrbel Ansambel Svetlin in naša prava zabava se je pričela. Bilo je konec uradnih obveznosti,  sprostili smo se, nismo več gledali na popolnost plesnih korakov, ampak samo plesali, plesali, plesali. Lahko bi rekli, da je bila vsa dvorana na nogah, ko smo raztegnili našo« plesočo se kačo« po telovadnici OŠ Prežihovega Voranca.

Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji naše prireditve ali pa ste prinesli le dobro voljo in nasmejane obraze.
Bilo je enkratno in nepozabno.


 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti