Bajta PR' NAS KULtura Animateka po Animateki tudi na Ravnah na Koroškem
Animateka po Animateki tudi na Ravnah na Koroškem PDF natisni E-pošta
Prispeval Mitja Gruber, foto: Igor Ranc   
Torek, 07 April 2009 08:00
Glede na to, da sem večino let v Ljubljani vsaj površno spremljal in obiskoval festival Animateka, sem bil izredno navdušen, ko sem izvedel, da bo Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta v soboto, 4.4.2009 na Ravnah gostovalo z nekaterimi izbranimi animiranimi filmi iz letošnje Animateke, saj sem jo iz neznanih razlogov zamudil. Mojega navdušenja ni pokvarilo niti mizerno število obiskovalcev navkljub temu, da ni bilo vstopnine, vendar je obisk verjetno naredil bolj slab vtis na organizatorja in pa seveda na voditelja programa.

Animateka po Animateki - Kompleks, 4.4.2009
Na sliki se lepo vidi, kako malo ljudi je bilo prisotnih

Kakorkoli že, gostovanje Animateke na Ravnah na Koroškem se je odvilo korektno in zadovoljivo. V začetku je član društva, čigar imena žal nisem zasledil, predstavil društvo in povedal s katerimi projekti se (še) ukvarjajo, nato pa prešel na kratko predstavitev prevoda stripa Perzepolis (verjetno je vam bolj znan istoimenski film) ter končal z nekaj predstavitvenimi stavki o vsakemu od desetih predstavljenih filmov (za lažjo sledenje smo vsi obiskovalci dobili tudi listek s programom predvajanih filmov, kar pozdravljam kot odlično potezo). Zatem so svoje "spregovorili" še sami filmi, ki so bolj ali manj navdušili vse prisotne.

Spisek filmov, nekatere videoposnetke filmov in debato, ki se je razvila ob tem dogodku lahko spremljate na forumu TUKAJ. Zaključimo lahko le s pohvalo, saj so takšni dogodki vsekakor zelo zaželjeni za popestritev (sub)kulturnega udejstvovanja na Koroškem, je pa res, da je na trenutke pod vprašajem, koliko je Korošcem sploh do takšne kulture.
 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti