Bajta Nadomestne volitve SG 2012 Tretje vprašanje - nadomestne volitve SG 2012

Naključno iz intervjujev in kolumen

Franc Oderlap: Korošec na najvišjih vrhovih vseh celin
Alpikor, koroški portal o plezanju, alpinizmu in balvaniranju | Ponedeljek, 07 Julij 2008
Franc Oderlap "Najprej je bil Everest, čeprav sem bil že prej na Aconcagui. Na Aconcaguo sem šel potem še enkrat. Potem Elbrus, Kilimanjaro v Afriki in avstralski Mt. Kosciusco, Aljaska, Antarktika in zdaj Carsztensova piramida."

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

3. Med nekaterimi občani velja prepričanje, da je Slovenj Gradec (finančno gledano) premajhna občina, da bi lahko svojo prepoznavnost gradil na čisto vseh področjih. Za širšo prepoznavnost bi po tej miselnosti občina morala določiti konkretne prioritete svojega razvoja (na primer pospešen razvoj kulturni dejavnosti v navezavi z nazivom Mesto miru). Boste nadaljevali dosedanjo prakso in obljubljate vse (rezultat pa je pogosto bliže nič) ali nameravate v svojem županovanju zastaviti prioritetna področja?


Vrčkovnik Vinko

"Slovenj Gradec je in bo ostal Mesto miru, na kar smo vsi lahko ponosni. Seveda je veliko področij na katerih se mesto sedaj razvija in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Pridobljena sredstva bo potrebno transparentno porazdeliti na vsa področja in s tem zagotoviti enakomeren razvoj, katerega smo zastavili do sedaj. Rad bi izpostavil projekt EPK, ki je močno pripomogel k prepoznavnosti našega mesta in takšne projekte je potrebno vzpodbujati tudi v bodoče na vseh področjih. Verjamem, da lahko z inovativnimi idejami in relativno nizkimi stroški pripomoremo k prepoznavnosti (npr.: posodobitev hostla, v katerem bi bilo poskrbljeno za slepe in slabovidne)."

Peter Pungartnik

"V vsebini vprašanja je mogoče razbrati odgovor, ki usmerja k nujnosti razmisleka in pričetku izdelave dolgoročne vizije prioritet razvoja MO Slovenj Gradec, v katerega bodo morali biti vključeni strokovnjaki in najširša javnost. Ob tem se ne strinjam s posplošenim ocenjevanjem,  da MO Slovenj Gradec ni imela strategije razvoja, ker to zanikajo konkretni rezultati. Kljub temu sem trdno prepričan, da pot sedanjega in prihodnjega časa zahteva dograditev dosedanje vizije razvoja, ki se bo morala veliko bolj osredotočiti na prioritete, med katerimi je meni osebno najbližji turizem in lesna industrija, ob nujni promociji Slovenj Gradca kot mesta miru."

Andrej Čas

"Do sedanje prakse sem kritičen. Razvoj občine mora biti uravnotežen. Potrebujemo delovna mesta za zagotavljanje sredstev za življenje,  potrebujemo komunalno, prometno, izobraževalno, kulturno, športno infrastrukturo, vendar  ne predimenzioniranih objektov in institucij. Nove naložbe bodo prilagojene našim potrebam in zmožnostim. Zveneči naziv »Mesta miru« in dobro prepoznavnost po kulturi, predvsem KGLU, sta dobri blagovni znamki, ki jih je potrebno tržiti. Poleg teh blagovnih znamk bomo svojo prepoznavnost gradili predvsem na modelu lokalne prehranske preskrbe, urejeni komunalni in cestni infrastrukturi in odprti politiki do vseh pobud, predvsem mladih, ki lahko prinesejo nove vsebine za oživitev mesta."

Jurij Šumečnik

"Slovenj Gradec finančno gledano zagotovo ni med večjimi občinami, vendar je v občinski upravi in javnih zavodih dovolj strokovnjakov za delo na večih področjih hkrati. V kolikor pogledate moj program boste videli, da kot župan pričakujem veliko truda in znoja od bodočih sodelavcev na vseh področjih. Nobeno področje ne sme biti zapostavljeno. Vendar… Nikjer v mojem programu ne boste videli velikih investicij, zasledite pa lahko mojo težnjo po spremembi miselnosti v delovanju občine. Sprememba načina dela in kvaliteta servisa, ki ga občinska uprava nudi občanom pa se lahko doseže z minimalnimi sredstvi. Kultura je zagotovo eno od področij po katerem je naša občina prepoznavna doma in predvsem v svetu. Mesto glasnik miru je blagovna znamka, ki je nismo znali izkoristiti in ki obeta velik potencial."

Ksandi Javornik

"Slovenj Gradec mora v prvi vrsti postati še prepoznavnejši. Področje kulture je zelo široko, naziv glasnik miru je le eden od kulturnih segmentov, ne gre torej računati zgolj nanj, saj v lokalnem smislu na tem področju ne moremo storiti veliko, saj je organizacija mest glasnikov miru mednarodna, tam pa je Slovenj Gradec že uveljavljen. Dejstvo je, da prav kulturne institucije v Slovenj Gradcu predstavljajo velik kulturni potencial, ki bi moral biti še bolje promoviran v navezavi s kulturnim turizmom, zato menim, da jim je treba pri tem pomagati pri iskanju sredstev za še bolj kakovostne in prodorne programe."

Bojan Mestek

"Potrebno je s pomočjo strokovnjakov z vseh področij in v soglasju z vsemi političnimi strankami izdelati:
- vizijo razvoja kulture,
- vizijo razvoja gospodarstva,
- vizijo razvoja športa,
- vizijo razvoja turizma.
Samo,če bomo vsi delali za en cilj bomo dosegli vrhunske rezultate in s tem prepoznavnost. Povprečnost ne pomeni  prepoznavnosti.
Mogoče v tem skrajšanem mandatu pridobimo prepoznavnost na enem področju, v naslednjem mandatu na naslednjih dveh….prepoznavnost se ne pridobi čez noč. Moja prioriteta pa bo v prvem mandatu prepoznavnost na področju gospodarstva in turizma."

Boris Raj

"Analizirati je potrebno našo vlogo in delovanje v članstvu različnih asociacij (npr. mest glasnikov miru) in temu dodati novo vrednost."

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti