Bajta NVO medijski prostor Korociv "S povečanjem zaposlovanja ljudi, bi se zmanjšal tudi obseg sive ekonomije!"

Naključno iz intervjujev in kolumen

Intervju: Romana Kovač in Tomo Novosel
Ajda Hovnik Plešej | Sreda, 18 Marec 2009
Onomatopoetikon življenja "Če imaš nekaj za napisati, napiši! Ne pisati pod prisilo. Piši takrat, ko ti je do tega, takrat, ko ti pride nekaj na misel in naj pride samo od sebe, saj je v takšni obliki tudi najboljše."

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

"S povečanjem zaposlovanja ljudi, bi se zmanjšal tudi obseg sive ekonomije!" PDF natisni E-pošta
Prispeval Zavod Nefiks (*projekt Korociv)   
Ponedeljek, 07 Julij 2014 07:55

Minuli teden so se mladi ponovno zbrali v Kulturnem domu na Ravnah na Koroškem, kjer se je razpravljalo o sivi ekonomiji. V okviru projekta "50 odtenkov sive ekonomije", se je odvijala delavnica na temo "Dojemanje sive ekonomije med mladimi", katere cilj je bil predvsem ozavestiti mlade o posledicah, ki jih prinaša siva ekonomija.


Na dogodku se je razpravljalo predvsem o tem, koliko denarja v Sloveniji ponikne zaradi sive ekonomije in kaj to pomeni za državno blagajno in javna sredstva. Veliko govora je bilo tudi o delu na črno ter predvsem o pristopih motiviranja mladih, da prestopijo na legalno stran ter se prenehajo ukvarjati z nelegalnim delom.

Dogodka se je udeležil tudi predsednik Mladinskega sveta Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik, ki je na koncu dejal: "Današnja okrogla miza je pokazala to, da mladi večinoma poznajo, kje je problem sive ekonomije in da ni problem toliko na strani tistih, ki so se prisiljeni ukvarjati z sivo ekonomijo, ampak bolj na strani tistih, ki odločajo o tem, ali se bomo mi morali prislužiti sive ekonomije. Se pravi, da je na potezi država, da poišče sistemske rešitve, da bo lahko s tem, ko bo zaposlila več ljudi, zmanjšala tudi sivo ekonomijo, posledično z več zaposlovanja bodo ljudje plačevali tudi več davka, kar pa bo pripeljalo do tega, da se bodo izboljšale tudi vse ostale javne storitve."

Prav tako je ena izmed udeleženk dejala: "Plače v Sloveniji so prenizke, prispevki pa previsoki. Ljudje se ukvarjajo s sivo ekonmijo, da lahko skozi mesec preživijo. S to dražavo je preprosto nekaj narobe."


 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti