Bajta PR' NAS Osrednje novice Koroška gavda v Ljubjani
Koroška gavda v Ljubjani PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 06 November 2014 07:01

Klub koroških študentov že več kot 15 let ohranja tradicijo organiziranja Koroških gavd v slovenskih univerzitetnih mestih. Tokratna Koroška gavda se bo odvila 11. novembra zvečer v ljubljanskem klubu Cirkus. Obiskovalce bosta zabavali glasbeni skupini Rok 'n' Band in FaušDur Band. Več o dogodku na www.koroskagavda.si.

Nemalo je projektov, katerim na Klubu koroških študentov ostajajo zvesti vsako leto znova. Med njimi je tudi eden njihovih najbolj prepoznavnih, mladim dobro poznana in vedno odlično obiskana Koroška gavda. Prva izmed Koroških gavd v tekočem študijskem letu, Koroška gavda v Ljubljani, se bo odvila v torek zvečer, 11. novembra s pričetkom ob 23.30 uri, v samem središču Ljubljane, natančneje v klubu Cirkus.

Prijeten koroški večer in zabavo do poznih jutranjih ur bosta s svojimi glasbenim repertoarjem še dodatno popestrili glasbeni skupini, prekaljeni mački slovenskega rokenrola Rok 'n' Band in FaušDur Band, vokalno-instrumentalen bend iz Koroške. Ob uspešnicah, kot so Jagode in čokolada, Ostani še minuto, Nika, Čisto na dnu ter priredbami tujih hitov, bodo koroški študentje in ostali obiskovalci lahko med seboj delili dosedanje študijske izkušnje in seveda »zagavdali« kot se spodobi.

»Koroška gavda je eden izmed najbolj prepoznavnih projektov Kluba koroških študentov. Namen je združiti koroške študente pod eno streho in širiti koroško dobrovoljnost, željo po zabavi in koroške kulinarične dobrote tudi med ostale študente. Tudi letos se držimo tradicije in prirejamo pravo Koroško gavdo, kjer bosta obiskovalce glasbeno razvajali skupini Rok 'n' Band in FaušDur Band. Ne dvomim, da bo vzdušje v Ljubljani znova povsem koroško. Skratka, enkratna priložnost, da se Korošci podružimo med seboj, vsekakor pa tudi priložnost za vse ostale, da vidijo, da smo preprosti, sproščeni in dobrovoljni,« je o prihajajoči Koroški gavdi v Ljubljani dejala njena vodja Dona Miklavc.

Za vse študente so organizirani tudi avtobusni prevozi s Koroške in Maribora, ki se bodo v poznih jutranjih urah vračali nazaj.

Cena vstopnice za člane Kluba koroških študentov je 5 evrov, za nečlane 9 evrov. Na dan dogodka bo cena vstopnice enotna za vse, in sicer bodo obiskovalci zanjo odšteli 9 evrov.

Ker Korošci smo zmeraj za mušter bili!

Sodelujte v nagradi igri in osvojite vstopnico za Koroško gavdo.

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti