Bajta PR' NAS Osrednje novice Korotan v tretji ligi!
Korotan v tretji ligi! PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Četrtek, 03 Julij 2014 06:39

NK Korotan si je v dodatnih kvalifikacijah zagotovil igranje v tretji ligi, potem ko je včeraj slavil v Rogaški Slatini in tako na dveh tekmah dosegel dve zmagi, ki sta na Prevalje prinesli veliko veselje ob velikem uspehu.


Na prvi tekmi kvalifikacij so Prevaljačni v soboto s 3:1 premagali Zreče, ki so pred tem remizirale z Rogaško (2:2). O napredovanju je tako odločala tretja, zadjna tekma, Korotan je moral za preboj v višji rang doseči vsaj točko. Srečanje, ki so se ga udeležili tudi številni navijači bivšega prvoligaša, se je praktično odločilo že v prvih treh minutah, ko so varovanci Romana Plesca zadeli kar dvakrat. Prvi zadetek je dosegel Željko Marinković, drugega pa Anže Pečnik. Korotan je do konca polčasa vodstvo še povišal, ko je v 45. minuti domačega vratarja Kobilška premagal Rok Petrič. Prvaki MNZ Celje so sicer v drugem polčasu dvakrat zadeli (iz enajstmetrovke), kar pa je bilo premalo, da bi ogrozili prevaljsko pot v tretjo ligo.

Korotan se je z uspehom v dodatnih kvalifikacijah pridružil ostalim koroškim klubom (Fužinar, Dravograd, Radlje), ki so se iz Štajerske lige neposredno uvrstili v 3. SNL sever. 

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti