Bajta PR' NAS Osrednje novice Bajtar že v nabiralnikih!
Bajtar že v nabiralnikih! PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Küzma   
Sobota, 20 Junij 2009 18:50
Končno smo ga dočakali. Novi koroški časopis, seveda. Člani Bajtinega kolektiva smo trdo delali, da smo lahko včeraj, torej v petek, zjutraj v tiskarni Zip Center dvignili 10.000 svežih kopij časopisa Bajtar. Večinoma bo časopis po koroških krajih in mestih zaokrožil v ponedeljek, nekaj ga bo po pošti prispelo tudi v torek, znaten del pa je naša ekipa že raznosila po nekaterih krajih, tako da je čisto mogoče, da ste ga  že dobili v roke. Z naklado smo skušali pokriti vse kraje Koroške, vendar le-ta seveda ne zadošča za vsa koroška gospodinjstva, zato upamo, da ne boste užaljeni, če boste ostali brez svojega izvoda. Sposodite si ga pri sosedu ali pa ga prelistajte v bližnji krčmi!

Bajtar že v nekaterih nabiralnikih!
Bajtar čakajoč na svoje prve bralce

Bajtar želi s svojo prisotnostjo zapolniti vrzel, ki je nastala, odkar Koroška nima sebi lastnega časopisa. Seveda tudi pri nas poznamo različne brezplačnike, vendar niti eden izmed njih ni namenjen izrecno Koroški ali pa ji namenja le majhen del svojega prostora. Z Bajtarjem pa je drugače. Vsebina se osredotoča le na problematiko in dogodke, vezane na našo pokrajino, in skuša prispevati (kot se trudimo že s spletno stranjo) k širjenju informacij po vsej regiji.

Bajtar

In o čem lahko v prvi številki mesečnika Bajtar sploh berete? V naslovnem članku smo se posvetili težavam, ki jih globalna finančna kriza povzroča pri nas, predstavili smo nekaj skrb vzbujajočih podatkov.  Prav tako smo se posvetili kulturi. Brali boste o priznanju, ki ga je prejel vrhunski Koroški slikar, prav tako pa smo pripravili kultruniški profil mladega koroškega poeta . Za vas smo se pogovarjali s pisateljem Primožem Suhodolčanom, ki nam je v intervjuju zaupal nekaj svojih mnenj in pogledov na svet in predvsem na knjigo, človekovo najboljšo prijateljico. Vsekakor nismo pozabili na dogodke, ki nas čakajo v prihajajočih tednih, objavili pa smo tudi dve kolumni; ena je posvečena tematiki turizma na Koroškem, v drugi pa je predstavljen pogled na probleme, s katerimi se sooča slovenjegraški rokometni velikan Prevent. Prav tako smo na papir prenesli redno rubriko na spletni strani, Pir'o'manija.

Bralec ni odlašal z listanjem prve številke Bajtarja
Bralec ni odlašal z listanjem prve številke Bajtarja

Vse vsebine objavljene v Bajtarju bodo seveda dostopne tudi na internetu, vendar ne prej kot proti sredini ali koncu naslednjega tedna.  Vsekakor upamo, da naš časopis ni romal iz nabiralnika v koš in da ste z vsebino in izgledom zadovoljni. Seveda smo za vse pripombe, kritike in morda tudi pohvale odprti in upamo, da boste občutke delili z nami na forumu ali pa nam boste pisali na info[afna]bajta.si .

Kaj menite o tiskani izdaji Bajte, časopisu Bajtar?
 

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti