Bajta Kšajtni Ostalo Preostalo iz Kšajtnih Mesec v sliki, september 2008

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Mesec v sliki, september 2008 PDF natisni E-pošta
Prispeval Robert Marin   
Sreda, 01 Oktober 2008 22:15
Mesec september je za nami, pred vami pa nova zbirka fotografij iz dogajanja na Koroškem.

Nov KD!
V Slovenj Gradcu letos praznujejo prav posebno obletnico. Mineva namreč 80 let neprekinjenega kino sporeda in 25. let obratovanja Kulturnega doma. Našo ekipo je v goste povabil Roman Novak, ki v kulturnem domu skrbi za organizacijo in promocijo dogodkov, nam prijazno razkazal prostore kulturnega doma ter za vse bralce in bralke razkril, kako stvari pri njih potekajo. (Foto: Tomo Jeseničnik)

Rpica!
Cerkvena in posvetna oblast sta z roko v roki pokušali dobrote na osmem svetovnem festivalu praženega krompirja, ki je v začetku meseca septembra potekalo v Črni na Koroškem. Po besedah obiskovalcev je bilo krompirjevih dobrot na pretek, prireditev pa je na splošno uspela, zato čudita mrka obraza predstavnikov obeh oblasti. (Foto: Jure Lesjak)

Verboten!
Neznani oboževalec je presenetil Natalijo Verboten na koncertu v okviru prevaljških Jesenskih srečanj. Kot se za pravo damo in profesionalko spodobi, se Natalija ni dala zmotiti. Zlobni jeziki so nam namignili, da ga je za žličko dala tudi v hlače. (Foto: Jan Küzma)

KKSfest!
V športnem parku Ugasle peči na Prevaljah je potekal zaključek KKŠ Festa. S tem dejanjem naj bi se z največjim dogodkom zaključilo dogajanje skozi vse poletje, ko je Klub Koroških Študentov svojim članom in drugim postregel z nekaj projekti. Na zaključku KKŠ Festa so potekali boji v košarki, nogometu, odbojki na mivki in hokeju. (Foto: Igor Ranc)

Inovatorji!
Na Ravnah so otvorili nove poslovno proizvodne prostore Sistemske tehnike. Na popolnoma odprtem dogodku, kjer se je v novi hali zbralo kakšnih 500 ljudi, so s kulturnim programom in brezplačno pogostitvijo počastili odprtje novih prostorov, hkrati pa v režiji Gospodarske zbornice Slovenije podelili še priznanja za najboljše inovacije na Koroškem. (Foto: Robert Marin)

Rock parada!
Na Prevaljah je v okviru Jesenskih srečanj potekala tradicionalna Rock parada, na kateri so nastopili domačini Nitrox, Alya in Rock-Partyzani. Predvsem slednji, skupina nabrana iz vseh mogočih propadlih glasbenikov, je do dobra razgrela večinoma mladoletne obiskovalce. (Foto: Patricija Zbičajnik)

Pikalo!
Slab teden dni pred državnozborskimi volitvami smo s pomočjo dr. Jerneja Pikala skušali v intervjuju analizirati in interpretirati predvolilno bitko med političnimi strankami v naši državi. (Foto: Jernej Prodnik)

Halaluja!
V Slovenj Gradcu so v okviru prireditev ob prazniku občine odprli prenovljeno športno halo.  S tem je bila zaključena prva faza investicije, ki bo popolnoma zaključena s širitvijo tribun; le-te naj bi se dokončalo v naslednjih dveh letih, ob zaključku del pa bo slovenjegraška hala največji pokriti športni objekt na Koroškem. (Foto: Jernej Prodnik)

Kopa!
Slovenjgraška Kopa je praznovala 30. obletnico. Podjetje, ki slovi predvsem po svoji inovativnosti, se na slovenskem trgu poslovne programske opreme glede na prihodke uvršča na tretje mesto, za velikima globalnima akterjema, multinacionalkama SAP in Microsoft Dynamics. Podjetje je začelo s sestavljanjem računalniških terminalov, danes pa je vodilni slovenski razvijalec poslovne programske opreme. (Foto: Martin Kavšček)

Monika!
Ne, to niso prizori iz Nürnberga, to je Monika Pučelj, malce nerodno ujeta v kader, ki pozdravlja mase zbranih na koncertu ob zaključku dni občine Slovenj Gradec. V šotoru zabave je nastopila ob zajebantskim Lepim Dasom in Mambo Kingsih. (Foto: Jernej Prodnik)

Viharnik!
Revija Viharnik, ki jo izdaja Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec je pretekli mesec praznovala 40. obletnico. Namen revije, ki jo je spodbudil vihar na Zadnjem travniku na Olševi 4. novembra 1966, je informiranje javnosti o dogajanju v gozdarstvu in gozdu. (Foto: Martin Kavšček)

Likof!
Na prireditvenem prostoru Reš pri Zgornji Vižinigi je potekal tradicionalni hmeljarski likof, s katerim se je uradno zaključila sezona hmelja, enako pa tudi dnevi občine Radlje ob Dravi. (Foto: Robert Marin)
 

Naključno iz Kšajtnih

The Mars Volta - Frances The Mute (2005)
Rubrika: Muzika
The Mars Volta so se po uspešnem prvencu De-Loused in Comatorium, izdanem leta 2003, vrnili s še bolj ambicioznim projektom. Skupina,...
Roland Emmerich - 10.000 BC (2008)
Rubrika: Film
Roland Emmerich je režiser, ki brez dvoma, in verjamemo, da s srcem, ljubi spektakle. Brez ozira na tematiko in čas, v...
David Gilmour - On an Island (2006)
Rubrika: Muzika
Skoraj natanko dvaindvajset let po albumu About a Face, ki je izšel zloveščega 1984, se je David Gilmour, ki je zagotovo...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti