Bajta Zabava StreetFashionKoroška StreetFashionKoroška: Jan

Naključno iz intervjujev in kolumen

(Ob)mejni prostori
Petra Lesjak Tušek, novinarka Večera | Četrtek, 13 Marec 2008
Petra Lesjak Tušek - (Ob)mejni prostori "Je mogoče razmišljati o kolektivnem dometu, mejah, vezanih na regionalno, koroško pripadnost, ali pa so tovrstna razmišljanja preveč posplo- šena? V kolikšni meri lahko geografski okvir, torej omejenost prostora, s katerim se posameznik identificira, omeji večdimenzionalnost njegove misli?"

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
StreetFashionKoroška: Jan PDF natisni E-pošta
Prispeval Teja Sedovšek   
Nedelja, 30 Oktober 2011 09:11

Jan Robin

Mislim, da nam je vsem, na Koroškem, ki vsaj malo sledimo kulturi, Jan že dobro poznan. Večkrat smo ga namreč imeli priložnost videti na odru gledališča, kot v vlogi igralca, povezovalca dogodkov, komika in tako naprej. Sedaj pa ga lahko videvamo na Rtv Slovenija, v vlogi vremenarja.

Moram priznati, da je bilo to zame eno izmed zabavnejših snemanj, kljub temu, da sva zaradi pomanjkanja fotografske opreme morala improvizirati z digitalnim fotoaparatom, pa še to zgolj po zaslugi dobrih prijateljev (in odličnih fotografov, ki sta mi nudila vse informacije, opremo ter obdelavo fotografij), Klemna Prepeluha in Maše Gojić! Hvala vama!

Če se povrnemu k Janu, moram povedati, da deliva kar nekaj skupnih lastnosti. Od tega, da prihajava iz istega mesta, spet sedaj živiva v istem (drugem) mestu, delava v približno enakem poslu, celo nosila sva isto znamko čevljev, na dan snemanja, in še pa še.

Torej si lahko mislite, da je najino snemanje ob pogovoru minilo kot bi trenil. Seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za salve smeha iz njegove strani (saj veste, igralci), kljub temu, da je med tem omenil, da on ''ne stresa šal iz rokava'' (čemer bi lahko danes oporekala).

Kar se tiče outfita, je Jan prišel oblečen športno-elegantno. Nisem pa mogla spregledati čevljev, znamke Fred Perry, ki je pri Koroški modi še nisem zasledila, medtem ko Jan pravi, da naravnost obožuje to znamko.

Na splošno pravi, da sam termin mode jemlje precej resno, saj s tem v prvi vrsti poveže izraz ''haute couture'', za kar pravi, da je prava umetnost, ki pa na drugi strani ni funkcionalna.

Pomembno mu je, da je oblečen situaciji primerno, saj meni, da je pregovor ''obleka naredi človeka'' dandanes še kako prisoten. Pravi, da nenazadnje človeka ocenimo po prvih sedmih sekundah in še to, zgolj z očmi. Zatorej meni, da je pomembno, kaj damo nase in kaj želimo s tem sporočiti.
Pravi tudi, da sovraži modne kikse, ki jih prevečkrat videva v naravoslovnih vodah, kjer ljudje (njegov primer) kombinirajo klasično srajco na Ness hlače, ali trenirko na elegantne čevlje.

Sam pravi, da je pomembno, da je oblečen trendi, a vseeno je na prvem mestu počutje. V oblekah se mora počutiti dobro in udobno.

Rad ima znamke Fred Perry, Zara, Lacoste, sem pa tja pa zaide tudi v h&m.


Jan Robin
"Živi, kakor bi si želel, da bi živel, ko boš na smrtni postelji."

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti