Bajta PR' NAS Zgodilo se je Koroška gavda v štajerski prestolnici (FOTO)
Koroška gavda v štajerski prestolnici (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Ana Pisar   
Sreda, 23 Marec 2011 09:18

15. marca 2011 se je v popoldanskih in večernih urah na znani študentski lokaciji, Štuku, trlo Koroške "študentarije". Odvijala se je namreč že tradicionalna Koroška gavda v organizaciji Kluba koroških študentov.

Koroška gavda, Štuk, Maribor

Dogajanje se je letos pričelo nekoliko prej, z Grump gavdo ob 16.00, ki je postregla s čudesi koroške kulinarike. Okusili smo lahko domače salame, kruh, grumpe, šnops; ko pa se je ohladilo, so zakuhali tudi mošt. Siti in odžejani obiskovalci pa smo bili deležni tudi nadvse kulturnega programa - Peter Buhvald ja namreč prebiral koroške pesmi in razlagal koroške besede, mnoge neznane tudi Korošcem samim. V humornem tonu so lahko tudi študenti, ki ne prihajajo s Koroške, izvedeli kaj več o "grumpih" in ostali, za Koroško specifični kulinariki. Dogajanje je poživil koroški kantavtor Milan Kamnik, ki je ob prepevanju tako starejših kot novih uspešnic mladino zabaval vse do pričetka dogajanja v Štuku samem.

V koncertnem delu Koroške gavde je publiko ogrevala predskupina IS, sledili so Bohemi, nato pa še legendarni Don Mentony Band. Kot vedno, je bilo tudi letos poskrbljeno za presenečenje. Pravzaprav sta bili presenečenji kar dve - prvo je predstavljal Vid Valič, znan slovenski stand up komik, ki je že tako sproščeno vzdušje naredil še bolj zabavno. Sodelujočim, ki so na odru prikazali raznorazne veščine, od prepevanja podoknice do zapeljivega plesa, je tudi podelil nagrade. Nato pa je sledil nastop ansambla Napev, ki je zaključil preigravanje v koncertni dvorani. Vsi še vedno željni zabave pa so lahko z "gavdanjem" nadaljevali ob glasbi DJ-a.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti