Bajta PR' NAS Zgodilo se je "Imenovanje ni bilo politično!"
"Imenovanje ni bilo politično!" PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 25 Marec 2009 09:53

Prejšnji teden je bil za dolgoletnega župana Prevalj Matica Tasiča gotovo zelo naporen. Epilog je dobival sodni proces sprožen zoper njega, na dan oprostilne sodbe pa je bil postavljen še na čelo enega največjih podjetij pri nas, Slovenskih železnic, ki imajo že vseskozi hude finančne težave.

Postopek izbire direktorja je v medijih močno odmeval, še posebej po izjavi Boruta Pahorja, ki je bil nad postopkom izbire nezadovoljen, kar je povzročilo burne debate znotraj vladne koalicije in stranke SD, katere novopečeni podpredsednik Patrick Vlačič je tudi imel glavno besedo pri imenovanju doktorja ekonomije s Koroške.

Matic Tasič

Zaradi nenadne in sodeč po nekaterih izjavah vsiljene zamenjave generalnega direktorja, je prišlo tudi do protestnega odstopa člana nadzornega sveta SŽ Petra Kraljiča, predvsem iz vrst opozicijskih strank pa je bilo slišati namigovanja o političnem kadrovanju in interesih določenih lobijev, da krmilo Slovenskih železnic prevzame vodja sanacije Slovenskih železarn.

Na Bajti smo zato besedo prepustili Maticu Tasiču, ki je za naš portal komentiral postopek imenovanje na novo delovno mesto. V pogovoru je spregovoril tudi o obtožbah o političnem kadrovanju, vprašali pa smo ga še kako namerava usklajevati delo župana in generalnega direktorja.

Sam sicer možnosti o političnem kadrovanju kategorično zanika, saj naj bi bilo slednje nelogično glede na njegov politične pedigre, prav tako pa zaenkrat ne vidi nobenih težav pri usklajevanju dela na SŽ in vodenju občine Prevalje. Po njegovih besedah je za delo na železnicah poprijel zelo hitro in intenzivno, tako da pričakuje rezultate že kmalu.

Kaj točno je Matic Tasič odgovarjal, si v celoti preberite v na teh straneh objavljenem intervjuju.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti