Bajta PR' NAS Zgodilo se je "S povečanjem zaposlovanja ljudi, bi se zmanjšal tudi obseg sive ekonomije!"
"S povečanjem zaposlovanja ljudi, bi se zmanjšal tudi obseg sive ekonomije!" PDF natisni E-pošta
Prispeval Zavod Nefiks   
Ponedeljek, 07 Julij 2014 07:32

Minuli teden so se mladi ponovno zbrali v Kulturnem domu na Ravnah na Koroškem, kjer se je razpravljalo o sivi ekonomiji. V okviru projekta "50 odtenkov sive ekonomije", se je odvijala delavnica na temo "Dojemanje sive ekonomije med mladimi", katere cilj je bil predvsem ozavestiti mlade o posledicah, ki jih prinaša siva ekonomija.


Na dogodku se je razpravljalo predvsem o tem, koliko denarja v Sloveniji ponikne zaradi sive ekonomije in kaj to pomeni za državno blagajno in javna sredstva. Veliko govora je bilo tudi o delu na črno ter predvsem o pristopih motiviranja mladih, da prestopijo na legalno stran ter se prenehajo ukvarjati z nelegalnim delom.

Dogodka se je udeležil tudi predsednik Mladinskega sveta Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik, ki je na koncu dejal: "Današnja okrogla miza je pokazala to, da mladi večinoma poznajo, kje je problem sive ekonomije in da ni problem toliko na strani tistih, ki so se prisiljeni ukvarjati z sivo ekonomijo, ampak bolj na strani tistih, ki odločajo o tem, ali se bomo mi morali prislužiti sive ekonomije. Se pravi, da je na potezi država, da poišče sistemske rešitve, da bo lahko s tem, ko bo zaposlila več ljudi, zmanjšala tudi sivo ekonomijo, posledično z več zaposlovanja bodo ljudje plačevali tudi več davka, kar pa bo pripeljalo do tega, da se bodo izboljšale tudi vse ostale javne storitve."

Prav tako je ena izmed udeleženk dejala: "Plače v Sloveniji so prenizke, prispevki pa previsoki. Ljudje se ukvarjajo s sivo ekonmijo, da lahko skozi mesec preživijo. S to dražavo je preprosto nekaj narobe."

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti