Bajta PR' NAS Zgodilo se je Sladka in slastna nagrada za konec šolskega leta
Sladka in slastna nagrada za konec šolskega leta PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 16 Julij 2010 20:12

SLADKA IN SLASTNA NAGRADA - vredno se je bilo potruditi za oboje

Tudi letos smo se na šoli v okviru Projekta Zdrava šola vse OS od 1. do 9. razreda potegovale  za 4 NAJ OS v tekmovanju Urejeno okolje in Zdrave prehranske navade.

Torej VSE ODDELČNE SKUPNOSTI, kar pomeni, da je končno zmagoslavje kar zahteven cilj in tokrat je uspelo naslednjim nadebudnim otrokom in mladostnikom ter njihovim razredničarkam.

drugonagrajeni veselo pozirajo

ZMAGOVALNE ODDELČNE SKUPNOSTI 2009/10

Predmetna stopnja:

1. mesto: OS 7. a in razredničarka Cvetka Kos.

2. mesto: OS 6. c in razredničarka Slavica Klančnik.

Razredna Stopnja:

1.mesto: OS 2. b in razredničarka  Andreja Keber.

2.mesto: OS 4. a in razredničarka Andreja Paradiž.

In sedaj o slastnih in sladkih nagradah.

Zdravošolci se, skupaj z učitelji razredniki, že 15 let trudimo napraviti na šoli drugačno, bolj prijazno vzdušje, predvsem v skrbi za varno in urejeno okolje, brez varnostnikov in varnostnih naprav. To zahtevno nalogo zaupamo drug  drugemu in z roko v roki ustvarjamo takšne pogoje, da  lahko dosegamo zgoraj navedene cilje- varno, prijetno in urejeno okolje, obenem pa bdimo tudi nad zdravimi prehranskimi navadami otrok in mladostnikov.

Zmagovalne razrede ob koncu, poleg priznanj, čakajo še slastne in sladke nagrade: pice in torte. Morda kdo poreče, saj pice in torte vendar ne sodijo v Zdravo šolo. Vendar so to drugačne vrste pic in drugačne vrste tort; to so pice in torte ZMAGOVALKE, pridobljene s trdim delom in predvsem s sodelovanjem med razredničarko in učenci. Te dobrote zagotovo ne povzročajo slabega počutja, redijo ali dvigujejo raven holesterola. Nasprotno, ker so pridobljene s trudom, so hrana za dušo in telo. In kot pravi pregovor: Brez muje se še čevelj ne obuje, to zagotovo velja tudi za naše dosežke.

Utrinki iz višje stopnje Utrinki iz višje stopnje Utrinki iz višje stopnje Utrinki iz višje stopnje Utrinki iz višje stopnje

Lep je občutek ko veš, da smo se za prijetno vzdušje trudili vsi.

In to tekmovanje je pri nas že kar naš življenjski slog, del vsakdana, nekaj, kar se je začelo in še kar traja in traja in verjamemo, bo še trajalo saj: Kvaliteta vedno zmaguje.

Tekmovanje je doživelo je že veliko sprememb, izboljšav in naslednje šolsko leto bo zagotovo prineslo  spet kaj novega.

Pripravila in zapisala: Slavica Klančnik, vodja Zdrave šole in tekmovanja

Kako pa je vse skupaj potekalo na nižji stopnji?

VZEMI  SI ČAS, ŠE POSEBEJ  KADAR MALICAŠ

Na naši šoli že vrsto let pod okriljem ZDRAVE ŠOLE, katere cilji so med drugimi tudi skrb za čisto okolje, soodgovornost za celostno zdravje in spodbujanje zdravih življenjskih navad, zelo pozorno skrbimo tudi za prehranske navade naših učencev. Zavedamo se namreč, da pri današnjem tempu vsemogočih dejavnosti, ki jih imajo otroci, prepogosto zmanjka časa za dejavnosti povezane s prehranjevanjem otrok.

Že takoj ob vstopu v šolo otroke navajamo na to, da so, preden pričnemo deliti malico, umite roke, pobrisane in pogrnjene mizice. Prav tako skupaj vztrajamo na tem, da si je potrebno za hrano, tudi če je to le malica, vzeti čas in jo zaužiti v miru. To otrokom zelo hitro postane rutina.

Da pa stvari ne bi postale dolgočasne, in ker je pravilno uživanje hrane res pomembno, poteka na naši šoli že vrsto let TEKMOVANJE ODDELKOV V LEPEM OBNAŠANJU PRI MALICI za učence od 2. do 9. razreda. Ocenjevanje poteka od oktobra do  konca maja tako, da ga opravijo učenci višjih razredov med 10.30 in 10.40. »Pokukajo« v vsak oddelek in pogledajo, če so na mizicah serviete, če otroci sedijo in lepo jedo,.. Videnemu dodajo oceno, ki jo zapišejo na listek. Ob koncu vsakega meseca na oglasne deske na šoli obesijo rezultate. V začetku junija pa razglasimo zmagovalca – oddelek, ki se je vse leto najbolj trudil. Prav tako prejmejo nagrade tudi otroci drugo in tretje uvrščenega oddelka.

Tudi učenci 2.a so ob prihodu v drugi razred izvedeli za to tekmovanje in zdelo se jim je zanimivo. Ker vsi radi malicajo v miru in se trudijo, da uživajo hrano lepo, so se odločili, da se bodo še posebej potrudili pokazati, da znajo.

Utrinki iz nižje stopnje Utrinki iz nižje stopnje Utrinki iz nižje stopnje Utrinki iz nižje stopnje Utrinki iz nižje stopnje

Drug drugega so vzpodbujali, če je kdo pozabil umiti roke, položiti hrano na servieto ali utihniti, ko je jedel. Ko so si otroci ogledali rezultate tekmovanja ob koncu prvega meseca ocenjevanja in so videli, da so prvi, je bilo veselje nepopisno. Volja, da nadaljujejo z dobrimi zgledi pri malici, pa iz meseca v mesec večja. Ker smo še majhni brez pomoči učiteljev ne gre vedno najbolje, a kjer je volja je tudi moč. Vedno nam ni uspelo, da bi bili prvi na lestvici, saj so se tudi učenci ostalih oddelkov neizmerno trudili in nam v tekmovanju dihali za ovratnik. Ob koncu leta pa je bilo veselje nepopisno, saj smo zmagali. Nagrada je bila zelo sladka in dobra. Vas zanima, kako smo jo zaužili in kakšna je bila, si oglejte slike v fotogaleriji.

Vsem, ki sodelujejo v timu za zdravo šolo bi se radi zahvalili, ker so se vse leto trudili, da smo se mi na koncu lahko sladkali. Obljubimo, da bomo tudi prihodnje  pridno malicali, tudi če ne bomo prvi.

Andreja Keber

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti